Antena 3 CNN Externe Revista presei. Stare de urgenţă în Tailanda. Clinton: Arsenalul strategic ajunge la nivelul primului deceniu nuclear. China: Oficial arestat după ce lua mită ca să întreţină 800 amante

Revista presei. Stare de urgenţă în Tailanda. Clinton: Arsenalul strategic ajunge la nivelul primului deceniu nuclear. China: Oficial arestat după ce lua mită ca să întreţină 800 amante

Revista presei. Stare de urgenţă în Tailanda. Clinton: Arsenalul strategic ajunge la nivelul primului deceniu nuclear. China: Oficial arestat după ce lua mită ca să întreţină 800 amante
Sursa foto: revista presei
08 Apr 2010   •   04:42
Guvernul thailandez decretează stare de urgenţă. Opoziţia nu cedează


După săptămâni de demonstraţii, Tailanda a instaurat, miercuri, starea de urgenţă în Bangkok, oferind armatei puterii mai mari pentru a restabili ordinea.
Premierul Abhisit Vejjajiva a luat hotărârea după ce protestatarii au intrat în clădirea parlamentului, explică LA Times.
Oficialii thailandezi au decis să disperseze manifestanţii care cer demisia Guvernului şi arestarea principalilor săi oficiali, încă de la jumătatea lui martie, a anunţat un ministru la scurt timp de la instaurarea stării de urgenţă.
"Guvernul vrea să reglementeze mai multe puncte esenţiale, între care dispersarea manifestanţilor" instalaţi încă de sâmbătă într-un cartier turistic şi comercial din capitală, a declarat ministrul Satit Wonghnongtaey, ministru în cadrul Guvernului premierului Abhisit Vejjajiva.
Forţele de ordine intenţionează, de asemenea, să închidă "Canalul Poporului", televiziunea manifestanţilor, "să aresteze responsabilii şi să le percheziţioneze domiciliile".
"Cămăşile roşii", care îl susţin pe fostul premier în exil Thaksin Shinawatra, cer de peste trei săptămâni demisia lui Abhisit şi alegeri anticipate.
Cu toate acestea, cămăşile roşii au anunţat că vor continua protestele de stradă în Bangkok .



Clinton: Arsenalul nuclear al SUA şi Rusiei ajunge la nivelul primului deceniu al epocii atomice


Statele Unite şi Rusia vor semna Noul Tratat de Reducere a Armelor Strategice (Start) la Praga, reducând numărul de focoase nucleare strategice din arsenalurile noastre la niveluri nemaivăzute din primul deceniu a epocii nucleare. Aceasta reducere a celor mai mari puteri nucleare reflectă angajamentul nostru pentru scopul de bază al Tratatului de Nonproliferare Nucleară- toate statele au dreptul la energie nucleară paşnică, dar au şi responsabilitatea de a preveni proliferarea nucleară şi toţi cei care posedă aceste arme trebuie să colaboreze pentru dezarmare, scrie secretarul american de stat, Hillary Clinton, într-un editorial special în The Guardian, în ediţia ce coincide cu evenimentul din Cehia.
Acest acord este doar unul din mulţii paşi concreţi pe care Statele Unite îi face pentru a îndeplini promisiunea preşedintelui Obama de a face America şi lumea mai sigure prin reducerea armelor nucleare, proliferării şi terorismului.



Columbia reclamă arestarea unor "spioni" în Venezuela


Preşedintele columbian Alvaro Uribe a acuzat Venezuela de încălcarea drepturilor omului pentru un grup de columbieni acuzaţi că ar fi spionat infrastrcutura energetică a statului vecin.
Venezuela arăta că cei opt deţinuţi au fotografiat substaţii de electricitate, sisteme de transmisie şi autostrăzi şi că unii ar fi avut cărţi de identitate ale armatei columbiene.
Arestările vin după luni de conflict mocnit între Uribe, principalul aliat american în America de Sud şi liderul venezuelean Hugo Chavez.
Uribe sublinia că arestările nu sut justificabile, iar acestea ar putea afecta şi mai mult relaţiile dintre Caracas şi Bogota înaintea alegerilor prezidenţiale din Columbia din mai, transmite Reuters.
Miercuri, presa din Venezuela relata că cinci dintre suspecţi sunt membri ai unei familii ce trăia de 17 ani într-un mic oraş din vestul Venezuelei şi avea o fabrică de îngheţată.
Chavez acuza la şedinţa de guvern că fabrica era de "faţadă" şi că membrii familiei făcuseră fotografii prin ţară. Dar a precizat că nu acuză acum guvernul columbian de implicare.




China: Oficial arestat după ce lua mită ca să întreţină 800 amante

Un oficial chinez care avea ca scop să facă sex cu 800 de femei a devenit cel mai recent caz al unui membru al Partidului Comunist care este judecat pentru aventurile sale sexuale.
Bărbatul de la un departament comercial din oraşul Anqing, provincia Anhui, este acuzat că a luat şpagă pentru a-şi întreţine aventurile sale. Relaţiile sale au devenit cunoscute după ce soţia sa i-a descoperit jurnalele în care relatează căutările sale după sex, cuceririle şi mita pe care o primea pentru a le plăti.
Problemele au început pentru acesta când a început să stea mai mult la biriou, pentru ca apoi să lipsească toată noaptea de acasă. Soţia a devenit suspicioasă şi la o vizită la socri a descoperit un cec în valoare de aproape 70.000 de euro pe numele soţului, dar şi jurnalele sale secrete şi înregistrări video, comunică The Times.
Ea a povestiti unui prieten care a alertat autorităţile. Ulterio, a fost arestat şi a mărturisit infracţiunile. Jurnalele sale au arătat că din 2003 prime şpagă pentru a-şi plăti noile cuceriri.
Un calcul a evidenţiat că a făcut sex cu circa 500 de femei, deşi nu şi-a atins scopul suprem ?între 600 şi 800 de femei?.
Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close