Antena 3 CNN Externe Revista presei. SUA califică Coreea de Nord "stat criminal". Irlanda va expulza un diplomat israelian. UE, criticată de Teheran

Revista presei. SUA califică Coreea de Nord "stat criminal". Irlanda va expulza un diplomat israelian. UE, criticată de Teheran

Revista presei. SUA califică Coreea de Nord "stat criminal". Irlanda va expulza un diplomat israelian. UE, criticată de Teheran
16 Iun 2010   •   05:07

SUA califică Coreea de Nord "stat criminal"

 

Statele Unite califică statul Coreea de Nord ca fiind "criminal" şi susţine că Nordul încearcă să fure semnalul tv sud-coreean al meciurilor de fotbal de la Cupa Mondială.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, P.J. Crowleym declara că Phenian ar putea avea o relaţie normală cu vecinii săi. Dar el susţine că, în schimb, a ales "să încerce să fure sau pirateze semnalul Cupei Mondiale" pentru meciurile din Africa, scrie FOX News.

Compania sud-coreeană care deţine drepturile de difuzare pentru peninsula coreeana a întrebat cum şi-a asigurat Nordul transmisia.

 

 

Irlanda va expulza un diplomat israelian

Irlanda va expulza un diplomat israelian, ca răspuns la utilizarea unor paşapoarte irlandeze de către membrii comandoului bănuit pentru asasinarea, în ianuarie, a unui lider Hamas la Dubai.

Ancheta autorităţilor irlandeze "indică în mod clar în direcţia implicării unei agenţii de informaţii străine" şi există "motive convingătoare pentru a crede că Israelul este responsabil", se arată într-un comunicat al ministrului irlandez de Externe, Micheal Martin, citat de Jerusalem Post .

Guvernul irlandez a decis ca, "în semn de protest faţă de această acţiune inacceptabilă", Israelul să retragă un membru al personalului ambasadei sale la Dublin.

Mahmoud Al-Mabhouh, unul dintre fondatorii aripii armate a mişcării islamiste palestiniene Hamas, a fost ucis la Dubai, trupul său fiind găsit într-o cameră de hotel în data de 20 ianuarie. Suspecţii au intrat pe teritoriul emiratului cu paşapoarte britanice, australiene, irlandeze, franceze şi germane.

 

 

Iran: Politica Occidentului "nu are niciun folos"

Ministerul iranian de externe, prin purtătorul de cuvânt Ramin Mehmanparast arăta că politica Occidentului de ?zăhărel şi băţ? nu este "de nici un folos, deoarece nu este în conformitate cu demnitatea poporului iranian?, comunică Tehran Times.

 

Acesta a descris rezoluţia Consiliului de Securitate ca fiind o iniţiativă grăbită. El menţiona că toate acele state ce au votat în favoarea sancţiunilor sunt contra intereselor poporului iranian, iar atitudinea şi acţiunile lor vor fi analizate de Iran şi ministrul de externe Manouchehr Mottaki. Acesta din urmă preciza, de altfel, că ?sancţiunile contra Iranului vor avea repercusiuni?.

 

 

Iran critică UE pentru remarcile privind situaţia drepturilor omului

 

Ministerul iranian de externe a criticat declaraţiile şefului de politică externă a UE, Catherine Ashton, privind drepturile omului din Iran.

Directorul pentru afaceri internaţionale al ministerului, Mostafa Dolatyar, a exprimat obiecţiile puternice ale ţării sale pentru afirmaţiile lui Ashton.

În cadrul unei întâlniri cu ambasadorul spaniol în Iran, Leopoldo Stampa, a cărui ţară deţine preşedinţia prin rotaţie a UE, oficialul iranian arăta că afirmaţiile lui Ashton sunt "motivate politic, părtinitoare, false şi neconstructive", arată AP.

Ashton îşi exprimase îngrijorarea pentru situaţia drepturilor omului la un an după controversatele alegeri prezidenţiale şi a cerut guvernului iranian să respecte aceste drepturi.

Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă stadionul Dinamo București
x close