Antena 3 CNN Externe Revista presei. SUA vrea ca Azerbaidjanul şi Armenia să resolve problema Nagorno Karabah. Medvedev: Relaţiile ruso-americane nu vor suferi

Revista presei. SUA vrea ca Azerbaidjanul şi Armenia să resolve problema Nagorno Karabah. Medvedev: Relaţiile ruso-americane nu vor suferi

Revista presei. SUA vrea ca Azerbaidjanul şi Armenia să resolve problema Nagorno Karabah. Medvedev: Relaţiile ruso-americane nu vor suferi
05 Iul 2010   •   04:29

 Sarkozy acceptă demisia a doi miniştri francezi

 Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a confirmat că a acceptat demisia a doi miniştri duminică seară. Secretarii de stat, Alain Joyandet şi Christian Blanc, au prezentat demisiile lor şi preşedintele Sarkozy şi primul ministru Francois Fillon le-au acceptat, a declarat Palatul Elysee într-un comunicat.

 Joyandet era secretar de stat pentru cooperare şi Blanc responsabil pentru dezvoltarea noului sistem de transport al Parisului /Planul Marele Paris/. Ambii miniştri au fost implicaţi recent în scandaluri asupra unor cheltuieli în interes personal din fonduri publice, reprezentând o batjocură faţă de o serie de masuri de austeritate anunţate de guvern, transmite AFP. 

Potrivit unor rapoarte mai vechi, Blanc a cheltuit 12.000 de euro din bani publici pe ţigări de foi şi i s-a ordonat să dea banii statului înapoi la sfârşitul lunii iunie. În mod similar, Joyandet a fost acuzat de a fi cheltuit 116.500 de euro pentru a zbura cu un avion particular într-o deplasare ministerială în Martinica. 

În plus, în urma acestor scandaluri, Sarkozy a publicat o scrisoare în care subliniază o serie de cerinţe de reducere a cheltuielilor publice ale miniştrilor şi ordonându-le să ducă un mod de viaţă economic dând exemplu ca reprezentanţi ai statului.

   

SUA vrea ca Azerbaidjanul şi Armenia să resolve problema Nagorno Karabah

 SUA sunt gata să ajute Azerbaidjanul şi Armenia să convină un acord de pace care să pună capăt conflictului din regiunea separatistă Nagorno Karabah, o prioritate importantă pentru Washington, a declarat secretarul de stat al SUA Hillary Clinton.

 
?Suntem gata să ajutăm Azerbaidjanul şi Armenia să ajungă la un acord de pace durabil şi să-l aplice?, a spus dna Clinton la Baku, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu omologul ei azer Elmar Mammadiarov.

Aceasta sublinia că vede pacea ca pe o posibilitate, arată AP.
Nagorno Karabah, populat în majoritate de armeni şi alipit Azerbaidjanului în perioada sovietică, şi-a proclamat independenţa după un război care a făcut 30.000 de morţi şi sute de mii de refugiaţi între anii 1988 şi 1994, dar nu a fost recunoscut de comunitatea internaţională. 

O serie de confruntări recente între soldaţii azeri şi separatiştii armeni a dus din nou la creşterea tensiunilor, în condiţiile în care, la 16 ani de la armistiţiu, Erevanul şi Baku nu reuşesc să se pună de acord asupra statutului regiunii. 

La recentul summit G8 de la Toronto Franţa, Rusia şi SUA s-au pronunţat pentru o soluţie paşnică a acestui conflict latent. Preşedintele Aliev şi pe omologul lui armean Serge Sarkisian au fost rugaţi ?să înceapă elaborarea unui acord de pace?.

 

 Medvedev: Relaţiile ruso-americane nu vor suferi


Tentativele de a deturna îmbunătăţirile în relaţiile dintre Rusia şi SUA vor eşua, arăta preşedintele rus Dmitri Medvedev într-o scrisoare către omologul său American Barack Obama pe fondul scandalului de spionaj.

 Deşi Washington şi Moscova au promis că arestările din SUA de săptămâna trecută a zece spioni care ar fi lucrat pentru Rusia nu vor afecta relaţiile, premierul rus Vladimir Putin a acuzat SUA că "şi-a pierdut minţile", aminteşte Reuters.

 Moscova recunoscut că suspecţii de spionaj sunt cetăţeni ruşi. Procuratura americană nu i-a acuzat de spionaj, ci că ar fi agenţi străini.

 

 Antena3.ro

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close