Antena 3 CNN Externe Revista presei.SUA vrea influenţă crescândă în spaţiul ex-sovietic. Bulgaria participă cu rachete ruseşti la sistemul antirachetă al NATO

Revista presei.SUA vrea influenţă crescândă în spaţiul ex-sovietic. Bulgaria participă cu rachete ruseşti la sistemul antirachetă al NATO

Revista presei.SUA vrea influenţă crescândă în spaţiul ex-sovietic. Bulgaria participă cu rachete ruseşti la sistemul antirachetă al NATO
07 Iul 2010   •   03:52

  

SUA vrea influenţă crescândă în spaţiul ex-sovietic

  Principalul scop al turneului secretarului American de stat Hillary Clinton în Ucraina, Polonia şi trei republici din Caucaz a fost consolidarea influenţei americane aflată în descreştere şi sprijinirea planificatului gazoduct Nabucco ce va ocoli Rusia, susţine publicaţia rusă Kommersant.

 Vizitele sale arată că în pofida resetării politicicii SUA cu Rusia, Casa Albă nu doreşte ca Ucraina, Azerbaidjan, Armenia sau Georgia să rămână o zonă pentru interesele exclusive ale Rusiei.

În ultimul an, poziţiile ruse în regiune s-au slăbit

  

Bulgaria participă cu rachete ruseşti la sistemul antirachetă al NATO

Bulgaria ar putea participa la sistemul antirachetă al NATO în Europa cu sisteme ruseşti de rachete, de tip C-200, C-300 şi KUB, care urmează să fie modernizate până în 2013-2014, a declarat ministrul bulgar al Apărării, Anyu Anghelov, citat de Standart.

Comandamentul armatei bulgare a decis deja modernizarea sistemelor ruseşti de rachete, care reprezintă una dintre opţiunile de participare a Bulgariei la scutul NATO din Europa.

Anghelov a declarat pentru postul naţional de radio că raza de acţiune a acestor sisteme de rachete este mai degrabă limitată.

"Modernizarea tehnologiilor de apărare antiaeriană ar urma să se încheie până în 2013-2014", a spus el, adăugând că unele dintre sisteme urmează să fie mutate.

Până în prezent, nu este clar dacă Bulgaria va găzdui sisteme antirachetă străine după ce va fi inclusă în scutul comun, o decizie în acest sens urmând să fie luată la summitul NATO de la sfârşitul acestui an.

Anghelov a afirmat însă că situarea geografică a Bulgariei nu este favorabilă instalării unei staţii radar pentru scutul comun.

 

 Alitalia a aderat la Grupul Air France - KLM - Delta Air Lines

 

Companie aeriană Alitalia a aderat, de la 5 iulie, la Grupul Air France - KLM si Delta Air Lines, joint-venture lansat în 2009 şi care permite companiilor partenere împărţirea costurilor şi a profiturilor pe propriile rute transatlantice.

 "Datorita acestui joint-venture între cele patru companii, pasagerii au acces privilegiat la cea mai mare reţea transatlantică din lume, cu aproape 250 zboruri şi 55.000 de locuri pe zi. Prin adeziunea Alitaliei, joint-venture-ul ocupă circa 26% din întreaga capacitate transatlantică, cu venituri anuale estimate la peste 10 miliarde de dolari", au precizat reprezentanţii Alitalia, citaţi de USA Today..

 

 Antena3.ro

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close