Antena 3 CNN Externe Revista presei. Trei morţi în explozie îm Bangkok. Moscova: Preşedintele kîrgîz şi-a confirmat demisia prin fax Armenia suspendă ratificarea tratatului de pace cu Turcia

Revista presei. Trei morţi în explozie îm Bangkok. Moscova: Preşedintele kîrgîz şi-a confirmat demisia prin fax Armenia suspendă ratificarea tratatului de pace cu Turcia

Revista presei. Trei morţi în explozie îm Bangkok. Moscova: Preşedintele kîrgîz şi-a confirmat demisia prin fax Armenia suspendă ratificarea tratatului de pace cu Turcia
Sursa foto: revista presi
23 Apr 2010   •   04:18
Bangkok: Trei morţi şi 70 de răniţi în urma exploziei unor grenade

Exploziile produse joi seara în cartierul financiar din Bangkok, unde se confruntau două grupuri de manifestanţi, s-au soldat cu trei morţi şi 70 de răniţi.
Grenadele care au provocat moartea a trei persoane şi rănirea altor 70, joi, la Bangkok, potrivit unui nou bilanţ, au fost lansate din zona controlată de "cămăşile roşii", a anunţat vicepremierul thailandez Suthep Thaugsuban, scrie BBC News.
Dispozitivele "M79 au o rază de acţiune de aproximativ 400 de metri şi este clar că au fost lansate din zona în care protestează Ťcămăşile roşiiť", a declarat el", arăta acesta după reuniunea extraordinară de securitate, convocată de premier.
Premierul thailandez, Abhisit Vejjajiva, a convocat o reuniune de urgenţă a responsabililor cu securitatea ţării.
Cei "fără culoare", manifestanţi care susţin Guvernul, se confruntă cu "cămăşile roşii", care cer, dimpotrivă, demisia Executivului încă de la jumătatea lui martie şi controlează un important cartier turistic şi comercial din oraş.




Moscova: Preşedintele kîrgîz şi-a confirmat demisia prin fax
Moscova consideră că preşedintele kîrgîz Kurmanbek Bakiev şi-a confirmat demisia printr-un document, a declarat joi ministrul rus de Externe,
Serghei Lavrov, în cadrul unei conferinţe de presă, relatează RIA Novosti.
"Ştiu - iar acesta este un lucru anunţat oficial: Kurmanbek Bakiev şi-a trimis prin fax, la Bişkek, scrisoarea de demisie. Este un document scris, iar declaraţiile sale verbale cu greu pot răsturna acest act", a răspuns ministrul rus la întrebarea unui ziarist, arată RIA Novosti.
Miercuri, pentru prima dată de la începutul revoltelor din Kîrgîzstan, Kurmanbek Bakiev a făcut o declaraţie în faţa presei. El i-a anunţat pe jurnaliştii reuniţi la sediul CSI din Minsk, Belorusia, că nu a demisionat niciodată din funcţia de preşedinte şi a cerut comunităţii internaţionale să nu recunoască legitimitatea Guvernului kîrgîz interimar.





Armenia suspendă ratificarea tratatului de pace cu Turcia

Preşedintele armean Serzh Sargsyan a anunţat că ţara sa a suspendat ratificarea acordurilor de normalizate a relaţilor cu Turcia. În timpul unei intervenţii televizate, Sargsyan a precizat că parlamentul a luat această decizie din cauza refuzului Turciei de a "ratifica protocoalele fără precondiţii," în special pentru enclava Nagorno-Karabah.
Cele două state au semnat un acord istoric în 2009 pentru restabilirea relaţiilor diplomaitce şi redeschidere graniţelor, în pofida diferendenlor legate de moartea în masă a armenilor în timpul Primului Război Mondial, transmite Xinhua.
Turcia a închis graniţa cu Armeni în 1993 ca protest la războiul armean cu Azerbaidjan pentru enclavă, care este în interiorul statului azer, dar controlată de forţele etnice armene.




NATO susţine că baza rusă din Ucraina nu va afecta relaţiile
Extinderea contractului de închiriere a bazei ruse pentru Flota de la Marea Neagră din Ucraina nu va afecta relaţiile NATO cu Moscova şi Kiev, crede secretarul general al organizaţiei, Anders Fogh Rasmussen, relatează RIA Novosti.
În plus sublinia că extinderea contractului pentru bază nu are niciun impact asupra perspectivelor integrării Ucrainei în NATO.
Miercuri, preşedintele rus, Dmitri Medvedev, şi omologul ucrainean- Viktor Ianukovici au semnat un acord privind prezenţa Flotei ruse la Marea Neagră în peninsula ucraineană Crimea pentru încă 25 de ani începând cu 2017.


Israel: Două rachete au căzut lângă oraşul Eilat

Două rachete au căzut lângă oralul Eliat de la Marea Roşie, dar nu au provocat victime. Din primele informaţii era neclar dacă acestea au fost trase din Iordania sau Egipt, arată
AFP.

Una din rachetele Katiuşa a căzut în mare, iar cealaltă a explodat în afara razei portului iordanian Aqaba.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close