Antena 3 CNN Externe Revista presei. Trupele SUA ar putea părăsi Afganistan mai devreme. Bulgaria: Partidul puterii cere demiterea preşedintelui ţării. Exorcist: ?diavolul este la treabă? în interiorul Vaticanului

Revista presei. Trupele SUA ar putea părăsi Afganistan mai devreme. Bulgaria: Partidul puterii cere demiterea preşedintelui ţării. Exorcist: ?diavolul este la treabă? în interiorul Vaticanului

Revista presei. Trupele SUA ar putea părăsi Afganistan mai devreme. Bulgaria: Partidul puterii cere demiterea preşedintelui ţării. Exorcist: ?diavolul este la treabă? în interiorul Vaticanului
Sursa foto: revista
11 Mar 2010   •   04:29
Trupele SUA ar putea părăsi Afganistan mai devreme

Trupele americane ar putea începe retragerea din Afganistan înainte de termenul de iulie 2011, oferit de Barack Obama, declara secretarul apărării Robert Gates, citat de The Telegraph.
Aflat în vizită pe frontul afgan, el a fost informat de militari că dacă statele NATO contribuie cu mai mulţi antrenori pentru trupele locale, proiectul de extindere a armatei afgane va menţine ritmul.
SUA va desfăşura 134.000 trupe în acest an, iar oficialul american preciza că retragerea vine cuunele condiţii

Exorcist şef: ?diavolul este la treabă? în interiorul Vaticanului

Scandaluri de abuz sexual în rândul Bisericii Catolice sunt o dovdă că "diavolul este la muncă în interioul Vaticanului, arăta părintele Gabriele Amorth, 85 de ani, care a fost timp de 25 de ani exorcist şef la Vatican şi a avut de-a face cu 70.000 de cazuri de posedare demonică, informează Fox News.
Acesta remarca faptul că unele consecinţe ale invaziei satanice includ lupta pentru putere de la Vatican, dar şi "cardinali care nu cred în Iisrus.
Un alt semn de comportament satanic îl constitui acoperirea făcută de Vatican de la moartea lui 1998 a lui Alois Estermann, pe atunci membru al Gărzii Elveţiene.


Sute de tibetani, arestaţi

Sute de tibetani sunt ridicaţi şi reţinuţi la Lhasa după ce grupuri paramilitare înarmate patrulează străzile, înainte de aniversarea protestelor din 2008. Oficialii sunt preocupaţi să evite o repetare a atacurilor anti-chinzeeşti în urma cărora 20 de persoane au murit, aminteste The Times.
În plus această lună este deosebit de importantă deoarece 10 marti este aniversarea unei revolte contra conducerii chineze în 1959 ce s-a încheiat cu refugiul lui Dalai Lama îm India, punctează.
Locuitorii din Lhasa arătau că 400 -500 persoane au fost reţinnut.




SUA: Senatul oferă 140 de miliarde de dolari ajutoare pentru şomeri şi reduceri de impozite

Senatul american a adoptat miercuri un pachet de măsuri de circa 140 de miliarde de dolari conţinând prelungirea unor deduceri fiscale şi ajutoare acordate şomerilor, în speranţa de a genera crearea de locuri de muncă. După o săptămână de dezbateri, senatorii au aprobat textul, cu sprijinul mai multor aleşi republicani, prin 62 de voturi contra 36., explică Miami Herald-
Proiectul de lege prelungeşte alocaţiile pentru şomeri şi un dispozitiv de asigurări medicale pentru persoanele rămase fără locuri de muncă, după mai multe zile de confruntări cu republicanul Jim Bunning, care bloca acţiunea Senatului. Printre altele, planul adoptat miercuri, care a primit sprijinul a şase aleşi republicani, prelungeşte pentru anul 2010 deducerile de impozite pentru a ajuta întreprinderile americane să finanţeze cercetarea, pentru micile întreprinderi sau chiar pentru a ajuta familiile să plătească studiile copiilor lor.





Bulgaria: Partidul puterii cere demiterea preşedintelui ţării

Partidul de guvernământ din Bulgaria, GERB, a anunţat că va depune o cerere la Parlament pentru demararea procesului de înlăturare a preşedintelui Gheorghi Părvanov din funcţie, comunică Sofia Echo.
Unul dintre liderii grupului parlamentar al GERB, Krasimir Velcev, a anunţat această decizie, care a fost luată după discuţiile avute marţi cu organizaţii neguvernamentale şi experţi publici şi după examinarea implicaţiilor legale ale "scandalului transcrierii" unei discuţii între preşedinte şi ministrul de Finanţe, Simeon Djankov.

"Comportamentul preşedintelui Părvanov constituie un act de sfidare fără precedent la adresa drepturilor civile şi constituţionale. Este (un gest) nu doar (împotriva) vicepremierului şi ministrului Finanţelor, dar şi a Guvernului GERB. Un asemnea comportament este un semnal negativ pentru societatea bulgară şi pentru cetăţeni. Acesta arată că drepturile prevăzute în Constituţia Bulgariei pot fi încălcate inclusiv de şeful statului. Acest precedent este un semnal privind o moralitate politică inacceptabilă şi are nevoie de un răspuns imediat", a declarat Velcev.

Orice proces privind demiterea preşedintelui ar urma să întâmpine opoziţia Parlamentului. Pentru declanşarea acestui mecanism sunt necesare 160 de voturi, iar Guvernul actual deţine doar 154.

Antena3.ro

×
Parteneri
Mircea Badea, despre femeia căreia îi datorează toată cariera
x close