Antena 3 CNN Externe Revista presei. Vaticanul neagă trecutul hitlerist al Papei. Marile corporaţii, duşmani ai energiei verzi a lui Obama. Studiu: Mexicul are zeci de mii de cazuri de gripă porcină

Revista presei. Vaticanul neagă trecutul hitlerist al Papei. Marile corporaţii, duşmani ai energiei verzi a lui Obama. Studiu: Mexicul are zeci de mii de cazuri de gripă porcină

Revista presei. Vaticanul neagă trecutul hitlerist al Papei. Marile corporaţii, duşmani ai energiei verzi a lui Obama. Studiu: Mexicul are zeci de mii de cazuri de gripă porcină
13 Mai 2009   •   06:26
Studiu: Mexicul are zeci de mii de cazuri de gripă porcină

Virusul gripei aviare continuă să se răspândească în şi mai multe ţări, iar în Mexic, ţara de origine, se estimează că este posibil ca 23.000 de oameni să se fi îmbolnăvit înainte de a se afla că este vorba de o epidemie.
De asemenea, Fidel Castro acuză Mexicul că a ascuns epidemia până după vizita lui Barack Obama de luna trecută. ?Autorităţile mexicane nu au informat lumea de prezenţa gripei porcine, în timp ce aşteptau vizita lui Obama", scria Castro pe site-ul guvernului, după ce Cuba a confirmat primul caz de îmbolnăvire.
Vizita preşedintelui american de pe 16 aprilie a venit cu o săptămână înainte ca oficialii mexicani să anunţe răspândirea gripei porcine, scrie AP.
Tailanda şi Finlanda au raportat primele cazuri de gripă porcină, depistată la cetăţeni sosiţi din Mexic. Cuba şi China, ambele state cu restricţii dure în privinţa călătoriei spre Mexic, au confirmat şi ele primul caz.
Cuba a identificat boala la un student mexican la o facultate de medicină din Cuba, în vreme ce China a raportat primul caz la un student care a revenit din SUA.
Cel puţin 61 de oameni au fost ucişi de gripa porcină, iar OMS a confirmat peste 5250 de cazuri la nivel mondial.
Un studiu publicat de revista Science a estimat că doar Mexicul ar fi putut să aibă 23000 de cazuri de gripă porcină până la 23 aprilie, ziua în care a anunţat epidemia. Studiul estimează că gripa ucide între 0.4 şi 1.4 procente din victimele sale, dar autorul acestuia, Neil Ferguson de la Imperial College din Londra, arată că datele sunt incomplete.
Cercetarea arată că acest fel de gripă este mai contagios decât una normală, de sezon. În plus, din studierea secvenţei genetice a 23 de cazuri s-a ajuns la concluzia că originea virusului este în jurul datei de 12 ianuarie, când a început transmiterea de la om la om.


Vaticanul încearcă să nege trecutul hitlerist al Papei

Vaticanul a fost din nou centrul unui fiasco de relaţii publice după ce a încercat să rescrie biografia Papei Benedict al XVI-lea, prin negarea faptului că a fost membru al Tineretului Hitlerist.

Scandalul a umbrit în presă a doua zi de vizită a Papei în Israel şi teritoriile palestiniene Deşi acesta a recunoscut de numeroase ori că a fost recrutat obligatoriu în mişcarea tineretului nazist, purtătorul său de cuvânt a venit cu altă versiune, relatează The Telegraph..

?Papa nu a fost niciodată în Tineretul Hitlerist, niciodată, niciodată, niciodată?, a subliniat părintele Federico Lombardi, purtătorul de cuvânt al Papei într-o conferinţă de presă.
Declaraţiile acestuia contravin însă afirmaţiilor Papei, care a recunoscut că a fost înscris obligatoriu în această organizaţie spre sfârşitul războiului.
Ulterior, Lombardi şi-a retras afirmaţiile şi a recunoscut că Benedict a fost forţat să se înscrie. El făcuse declaraţiile ca răspuns la criticile din Israel referitoare la modul cum a ales Papa să vorbească despre Holocaust în prima zi a vizitei.

SUA: Orientarea spre energia verde a declanşat contraatacul de PR al companiilor petroliere şi de minerit

Industria americană a petrolului, gazelor şi mineritului şi-a crescut bugetul de lobby cu 50%, principalii competitori cheltuind 44,5 milioane de dolair în primele trei luni ale anului pentru a opri sprijinul pentru planul lui Barack Obama de a construi o economie bazată pe energie verde.
Campania cu un buget de sute de milioane de dolari implică firme de lobby, dar şi reclame la Tv, în presă şi radio, precum şi donaţii către membrii importanţi din Congres. Intenţia este de a opri planurile conducerii democrate de a aproba în acest an legilaţia ce ar introduce limite în emisiile de gaze cu efect de seră.
O respingere a acestei legi în SUA ar avea efecte globale, crede The Guardian.
Organizaţiile ecologiste şi susţinătorii legislaţiei de protecţie a mediului susţin că sunt depăşiţi în transmiterea mesajului către public de interesele celor implicaţi în industria hidrocarburilor, care au un buget de până la zece ori mai mare pentru campanii de publicitate.
În plus, la aceasta se adaugă şi donaţiile substanţiale făcute unor democraţi în timpul campaniei, cu sume ce depăşesc 100.000 de dolari.


GM ajunge la cel mai scăzut nivel din 1933


Acţiunile General Motors Corp au atins cel mai scăzut nivel de la marea depresiune, iar Nissan Motor Co a anunţat pierderi şi faptul că se aşteaptă la şi mai multe pe fondul crizei auto globale.
La mai puţin de trei săptămâni de termenul limită de 1 iunie pentru realizarea unui acord cu acţionarii ce ar putea prefaţa un faliment, GM şi-a văzut acţiunile la cel mai scăzut nivel din 1933.
Acţiunile au închis la 1,15 dolari, după ce ajunseseră şi la 1,09 dolari, în minus cu 24,3 procente la New York Stock Exchange, subliniază Reuters.
În aceeaşi zi, Nissan a postat pierderi pentru al patrulea trimestru şi crede că tendinţa va continua în acest an.


Profitul EADS se prăbuşeşte


Airbus a înregistrat o scădere dramatică a comenzilor pentru noi avioane pe măsură ce industria transportatorilor aerieni încearcă să facă faţă numărului din ce în ce mai mic de clienţi şi încearcă să reducă costurile şi să anuleze comenzile.

EADS, proiectantul Airbus, a arătat că divizia sa de avioane comerciale a primit doar 22 de comenzi în primul trimestru al anului, din care doar opt ferme, comparativ cu 395 de comenzi primite în aceeaşi perioadă a anului trecut. Profitul operaţional al grupului european s-a prăbuşit cu 70 procente la 232 milioane euro, iar venitul a scăzut cu 14 procente, la 8.5 miliarde euro, a calculat AFP.

Cu toate acestea, pentru acest an, EADS se aşteaptă la 300 de comenzi de avioane, faţă de cele 900 din 2008.

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close