Antena 3 CNN Externe Revista presei. Vicepreşedintele Venezuelei a demisionat. Israel acuză Turcia de antisemitism. Beijing va relaxa politica ?un copil per cuplu?

Revista presei. Vicepreşedintele Venezuelei a demisionat. Israel acuză Turcia de antisemitism. Beijing va relaxa politica ?un copil per cuplu?

Revista presei. Vicepreşedintele Venezuelei a demisionat. Israel acuză Turcia de antisemitism. Beijing va relaxa politica ?un copil per cuplu?
Sursa foto: revista presei
26 Ian 2010   •   05:43
Probleme pentru Chavez: Vicepreşedintele Venezuelei a demisionat

Vicepreşedintele din Venezuela, care era şi ministru al Apărării, a demisionat luni, adăugând astfel o nouă problemă pentru preşedintele Hugo Chavez.

Chavez îl numise pe Ramon Carrizalez numărul doi în stat în 2008, pentru ca unul următor să îi dea şi funcţia de ministru al Apărării. Luni, acesta şi-a anunţat demisia, citând motive personale, punctează The Daily Telegraph.
Chavez se confruntă cu o nemulţumire crescândă pentru întreruperile de electricitate şi apă, dar şi pentru devalorizarea abruptă a monedei. Liderul de stânga se pregăteşte pentru alegeri în septembrie, când va fi votat un nou parlament.
Postul tv local Telesur nota că şi soţia lui Carrizalez, Yuviri Ortega, ministru al Mediului, şi-a prezentat demisia.


Israel acuză Turcia că încurajează antisemitismul


Umilirea ambasadorului turc de către viceministrul israelian de Externe Danny Ayalon, de la începutul lunii, a ofensat Turcia, dar a subliniat Ankareri că a trecut linia în relaţia sa cu Israel, arată un raport pregătit de diplomaţii israelieni, citat de Haaretz.
Raportul de şapte pagini mai acuză că premierul turc Recep Tayyip Erdogan "indirect incită şi încurajează" anti-semitismul.
În ce priveşte umilirea ambasadorului, se scrie că deşi aceasta i-a ofensat grab pe turci pentru mulţi ani de acum înainte, " în acelaşi timp, maniera în care oficialii turci, inclusiv Erdogan, au pus capăt crizei ar putea indica că Turcia recunoaşte că a intrat în zona roşie şi a ajuns la limitele răbdării guvernului israelian."
Mare parte din raport se concentrează pe Erdogan, pe care îl consideră principala cauză a divergenţelor între cele două state.
"În opinia noastră, de când partidul său a preluat puterea, Erdogan a condus un proces continuu de prezentare negativă a Israelului în opinia publică turcă," prin intermediul discuţiilor nesfârşite despre suferinţa palestiniană, acuzarea repetată a Israelului de crime de război şi chiar "expresii şi incitări anti-semite," se scrie.
Despre acesta se spune că "indirect incită şi încurajează" antisemitismul în Turcia şi că pentru el şi apropiaţi "nu există deosebire între israelieni şi evrei, iar fervoarea şi critcile lor anti-Israel devin anti-evreieşti."



Opoziţia îl acceptă pe Ahmadinejad ca preşedinte deşi alegerile au fost fraudate

Un important lider al opoziţiei iraniene - Mehdi Karoubi îl recunoaşte pe preşedintele Mahmoud Ahmadinejad ca şef al guvernului, deşi el încă crede că alegerile de anul trecut au fost furate, declara fiul lui Karoubi.
Este pentru prima dată când este atribuită o asemenea recunoaştere lui Karoubi, care a ieşit pe locul patru la alegerile prezidenţiale din iunie şi care de atunci şi-a exprimat public nemulţumirea, aminteşte Reuters.
În cadrul unui interviu separat, Karoubi prevedea că guvernul lui Ahmadinejad nu va rămâne la putere pentru un mandat complet de patru ani. Acesta a subliniat că nu şi-a schimbat fundamentall opinia despre alegerile şi evenimentele ce le-au urmat.




Beijing va relaxa politica ?un copil per cuplu?

China intenţionează să relaxeze politica sa dură de planificare familială ?un cuplu, un copil? pentru permite mai multor persoane să aibă un al doilea copil. Această iniţiativă este motivată de rapidele schimbări sociale din ţară, care devine mai bogată mai repede decât oriunde în altă parte. Aceasta are drept rezultat un număr important de persoane care doresc să se bucure de vremurile bune fără a fi legaţi de familie, explică The Times.
Acum doar cuplurile la care ambii soţi sunt copii unici au dreptul să aibă un al doilea copil şi doar după o pauză de patru ani cel puţin între copii. Acum aceasta se va schimba în capitală unde pauza va fi eliminată, la fel cum s-a întâmplat în alte 11 provincii.
Conform noii politici, cuplurile în care doar un partener nu are fraţi vor avea aceleaşi privilegii ca doi părinţii ce au fost ?copii singuri? pentru a avea un al doilea copil.
Autorităţile se tem că cuplurile urbane sunt mai puţin dornice să aibă un copil decât cei din rural care profită din plin de avantajele politicii pentru avea copii, dacă primul este fată.






Grecia a vândut bonduri în valoare de 8 miliarde euro

Grecia a anunţat că a vândut obligaţiuni guvernamentale în valoare de opt miliarde euro în prima emitere din acest an, care a fost puternic suprasubscrisă în pofida preocupării internaţionale legată de datoria ţării, scrie Business Week.
Directorul genergal al Agenţiei de Management al Datoriei Publice a arătat că bondurile pe cinci ani, privite ca un test cheie pentru capacitatea guvernului de a aduna capital pe pieţe internaţionale, a atras oferte de 25 miliarde euro.
Iniţial, guvernul dorea să atragă 3-5 miliarde euro, dar piaţa s-a arătat deosebit de interesată, semn de încredere în programul grec de reformă.


Antena3.ro

×
Parteneri
Alertă majoră. România ar putea rămâne cu doar 8 milioane de locuitori
x close