Antena 3 CNN Externe Revoltă în cazul românilor morţi în Italia, după ce reprezentanţii de la pompe funebre au scăpat cadavrele pe jos. "Să vă fie ruşine, nu sunt câini"

Revoltă în cazul românilor morţi în Italia, după ce reprezentanţii de la pompe funebre au scăpat cadavrele pe jos. "Să vă fie ruşine, nu sunt câini"

Revoltă în cazul românilor morţi în Italia, după ce reprezentanţii de la pompe funebre au scăpat cadavrele pe jos. "Să vă fie ruşine, nu sunt câini"
de O.P.    |    27 Noi 2012   •   05:33

Consulul Italiei la Bucureşti a fost convocat la sediul Ministerului Afacerilor Externe după scandalul izbucnit între firmele de pompe funebre şi martori la locul tragediei în care şase români şi-au pierdut viaţa. Reprezentaţii români au fost nemulţumiţi faţă de felul în care angajaţii unei firme de pompe funebre s-au grăbit să ridice cadavrele, şi, din neatenţie, au scăpat-o  jos pe una dintre victime.

"Să vă fie ruşine! Nu sunt câini. Cum vă permiţeţi să-l scăpaţi pe jos! Sunt oameni aici! E sângele meu!", strigau martorii la scenele incredibile.

Moartea celor şase români din accidentul din Italia, transformată într-o afacere de către firmele de pompe funebre, a stîrnit reacţia Ministerului Afacerilor Externe.

"Consulatul României la Catania şi-a manifestat îngrijorarea pe lângă autorităţile locale italiene faţă de modul în care s-a desfăşurat preluarea şi transportul cadavrelor de la locul accidentului la morga celui mai apropiat spital de către firmele de pompe funebre ajunse la faţa locului, imediat după accident. De asemenea, consulul Italiei la Bucureşti a fost convocat la sediul MAE pentru clarificări în acest sens."

Trupurile românilor morţi au fost ridicare rapid de angajaţii unei firme de pompe funebre, cu gândul la cei 4.000 de euro pe care îi vor primi pentru fiecare repatriere.

Angajaţii nu au părut însă deloc afectaţi de reacţia oamenilor şi şi-au dus misiunea la capăt.

Cadavrele românilor, care au fost duse la morga unui spital din Rossano, vor fi supuse unei autopsii. Membrii comunităţii din regiunea în care a avut loc accidentul vor ţine o slujbă în memoria victimelor. Între timp, autorităţile italiene continuă ancheta pentru a stabili circumstanţele în care a avut loc accidentul. 

Cei şase români au murit sâmbătă, când plecau de la munca de pe o plantaţie de citrice. Maşina în care se aflau a fost lovită de un tren.




×
Parteneri
Directorul ANM anunţă data la care vine căldura cu adevărat
x close