Antena 3 Externe Revoltă într-o închisoare din Venezuela. Cel puţin 37 de persoane au fost ucise - VIDEO

Revoltă într-o închisoare din Venezuela. Cel puţin 37 de persoane au fost ucise - VIDEO

17 Aug 2017   •   08:42
Revoltă într-o închisoare din Venezuela. Cel puţin 37 de persoane au fost ucise - VIDEO
Sursa foto: Foto: Captură video/youtube.com/SUA News

Cel puţin 37 de persoane au fost ucise, joi, în Venezuela, în urma unei revolte care a avut loc într-o închisoare din sudul ţării, potrivit ministerului venezuelean de Interne.

Forţe speciale de securitate, inclusiv unităţi militare, au fost trimise în penitenciarul din oraşul Puerto Ayacucho pentru a confisca armele pe care le aveau deţinuţii, dar intervenţia a fost catalogată ulterior ca un "masacru".

Ministerul de Interne de la Caracas a anunţat că 37 de deţinuţi au fost ucişi, reprezentând peste o treime dintre aceştia, iar 14 membri ai forţelor de securitate au fost răniţi.

„Deţinuţii s-au înarmat pentru a fi pregătiţi pentru un atac de gherilă, dar autorităţile au spus că îi vor dezarma, că le vor oferi protecţie, iar acest lucru a dus la acest atac", a declarat Liborio Guarulla, guvernatorul oraşului Puerto Ayacucho.

Condiţiile din închisorile din Venezuela s-au deteriorat grav în ultima perioadă, pe fondul celei mai grave crize economice din istoria ţării. Armele sunt deseori introduse în închisori, fiind raportate numeroase revolte în rândul deţinuţilor, întrucât aceştia suferă de malnutriţie.

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close