Antena 3 CNN Externe Mii de oameni s-au călcat în picioare, iar 174 dintre ei au murit, în timpul unei revolte la un meci de fotbal în Indonezia

Mii de oameni s-au călcat în picioare, iar 174 dintre ei au murit, în timpul unei revolte la un meci de fotbal în Indonezia

Cel puțin 174 de persoane au fost ucise și aproximativ 180 au fost rănite la un meci de fotbal din Indonezia, după ce fanii panicați au fost călcați în picioare și striviți în timp ce încercau să fugă în timpul unei revolte.

Mii de oameni s-au călcat în picioare, iar 174 dintre ei au murit, în timpul unei revolte la un meci de fotbal în Indonezia
Sursa foto: Profimedia Images
de Alin Tarnovschi    |    02 Oct 2022   •   09:12

Update. Cel puțin 174 de persoane au fost ucise și 180 rănite în urma unei revolte izbucnite pe un stadion din Indonezia, potrivit celui mai recent bilanț al autorităților.

Suporterii echipei gazdă Arema FC care pierdea în fața rivalei Persebaya Surabaya au invadat terenul de fotbal sâmbătă seara, iar polițiștii au tras cu gaze lacrimogene în încercarea de a controla situația, a declarat reporterilor șeful poliției din Java de Est, Nico Afinta.

"Totul devenise anarhic. Au început să atace ofițerii, au avariat mașini”, a declarat Nico, adăugând că îmbulzeala s-a produs atunci când fanii au fugit spre o poartă de ieșire.

Șeful unuia dintre spitalele din zonă care tratează pacienți a declarat pentru Metro TV că unele dintre victime au suferit leziuni cerebrale și că printre cei morți se numără și un copil de cinci ani, informează Reuters.

Un ministru a spus pe Instagram că stadionul a fost umplut peste capacitatea sa. El a precizat că au fost emise 42.000 de bilete pentru un stadion care ar trebui să aibă o capacitate de doar 38.000 de persoane.

Zainudin Amali, ministrul indonezian al sporturilor, a declarat că ministerul va reevalua siguranța la meciurile de fotbal, luând în considerare inclusiv posibilitatea de a nu permite accesul spectatorilor pe stadioane.

Prima ligă indoneziană a suspendat meciurile timp de o săptămână și a fost lansată o anchetă, a declarat Asociația de Fotbal din Indonezia, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: indonezia
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close