Antena 3 CNN Externe Revolte la Moscova în urma uciderii unui tânăr rus de către un imigrant

Revolte la Moscova în urma uciderii unui tânăr rus de către un imigrant

Revolte la Moscova în urma uciderii unui tânăr rus de către un imigrant
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
13 Oct 2013   •   22:30

Mii de persoane au participat duminică la revolte în sudul Moscovei, în semn de protest faţă de uciderea unui tânăr rus, săptămâna aceasta, de către un bărbat care nu este de origine slavă şi care a reuşit să fugă, potrivit unui fotograf AFP.
   
Participanţii la revolte, majoritatea tineri, au spart intrarea în centrul comercial Biriuza din cartierul Biriuliovo, în sudul capitalei ruse, au bătut paznici şi au spart ferestre şi vitrine, după care au încercat să incendieze clădirea, potrivit postului de radio Ecoul Moscovei.
   
Mulţimea a spart ulterior intrarea unui depozit de legume vecin, unde muncesc numeroşi imigranţi, pe care locuitorii îi acuză că sunt responsabili de nivelul de infracţionalitate foarte ridicat în acest sector, a constatat un forograf AFP. "Rusia, ruşilor", scandau protestatarii.
   
Ei au spart geamurile şi farurile unui camion parcat pe terenul depozitului, după care au început să se disperseze. Cel mult 50 de protestatari se aflau în continuare la faţa locului până spre ora 16.00 GMT (19.00, ora României), potrivit unui fotograf AFP.
   
Zece vehicule aparţinând forţelor speciale de poliţie au fost trimise la faţa locului, mai mulţi participanţi la revolte au fost arestaţi, iar alţii au încercat să se opună arestării, aruncând cu sticle goale în direcţia poliţiştilor, potrivit postului de radio Ecoul Moscovei.
   
Potrivit unor martori, naţionalişti radicali se aflau printre participanţii la revolte, a adăugat postul.
   
O anchetă pentru "huliganism" a fost deschisă în urma acestor revolte, a declarat poliţia din Moscova, care a anunţat şapte reţineri.
   
La început, aproximativ 200 de persoane s-au adunat în apropiere de centrul Biriuza, pentru a protesta faţă de uciderea lui Egor Şcerbakov, în vârstă de 25 de ani, înjunghiat joi în faţa logodnicei sale. Însă reuniunea a degenerat.
   
Criminalul, care a reuşit să fugă, ar fi un bărbat originar din Asia Centrală sau Caucaz, potrivit unor imagini înregistrate de o cameră de supraveghere video.
  
Rusia, care se confruntă cu o lipsă a forţei de muncă din cauza unei grave crize demografice, găzduieşte milioane de imigranţi, provenind din ţări asiatice sau foste republici sovietice.

×
Subiecte în articol: proteste
Parteneri
Schimbare radicală la cardul de sănătate. Anunţul Ministrului Digitalizării
x close