Antena 3 CNN Externe Revolte violente în închisorile italiene, în urma măsurilor împotriva coronavirusului

Revolte violente în închisorile italiene, în urma măsurilor împotriva coronavirusului

O măsură fără precedent a fost luată în Italia. Întreaga ţară este în carantină şi 60 de milioane de cetăţeni, inclusiv 1,2 milioane de români, sunt îndemnaţi să rămână acasă. Guvernul din peninsulă a decis să interzică toate adunările publice şi deplasarile dacă acestea nu sunt urgente. Criza s-a adâncit şi în penitenciare, unde şapte deţinuţi au fost ucişi, în urma revoltelor provocate de înăsprirea măsurilor împotriva coronavirusului.

Revolte violente în închisorile italiene, în urma măsurilor împotriva coronavirusului
Sursa foto: Pixabay.com
10 Mar 2020   •   17:30

În închisorile italiene, măsurile de carantină, printre care şi interzicerea vizitelor, au stârnit revolte violente.

Cea mai gravă situaţie s-a înregistrat la Modena, unde şase deţinuţi au murit după ce au fost luaţi ostatici mai mulţi gardieni.

În Foggia, peste 50 de prizonierii au evadat. La o altă închisoare, zeci de deţinuţi s-au urcat pe acoperiş.

Rudele şi prietenii celor închişi cer explicaţii şi se tem pentru siguranţa celor dragi.

Italia a devenit ţara cu cel mai mare număr de infecţii şi pacienţi ucişi după China. Toate evenimentele sportive, de divertisment şi adunările publice au fost interzise până la 3 aprilie.

Străzile din marile oraşe italiene s-au golit, iar atracţiile turistice sunt închise. Oamenii sunt avertizaţi să stea în case şi să nu călătorească decât în interes de serviciu sau medical.

Nordul peninsulei se confruntă cu o criză în domeniul sanitar. Medicii fac ture duble, la fel infirmierii şi asistenţii.

Tot ei avertizează că sunt nevoiţi să ia în considerare vârsta şi şansele de supravieţuire ale pacienţilor atunci când alocă paturile la terapie intensivă.

×
Subiecte în articol: coronavirus deținuti inchisori modena foggia
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close