Antena 3 CNN Externe Revoltele din Egipt: Opoziţia vrea să organizeze un marş de un milion de oameni. Traficul feroviar, oprit

Revoltele din Egipt: Opoziţia vrea să organizeze un marş de un milion de oameni. Traficul feroviar, oprit

Revoltele din Egipt: Opoziţia vrea să organizeze un marş de un milion de oameni. Traficul feroviar, oprit
Sursa foto: Foto: Mediafax
31 Ian 2011   •   08:29

Revoltele egiptenilor continuă. Mii de oameni au ieşit şi luni pe străzi în principalele oraşe ale ţării, în cea de-a şaptea zi de proteste. Opoziţia a făcut apel la egipteni să intre în grevă generală, iar liderii manifestaţiilor vor să organizeze marţi un marş la care să participe peste un milion de oameni. Protestele, care durează deja de o săptămână, s-au soldat cu 150 de morţi şi peste 2.000 de răniţi. Speriaţi de această baie de sânge, mii de turişti străini au părăsit Egiptul în mare grabă.

Potrivit unei informaţii de ultimă oră, traficul feroviar a fost oprit în Egipt, dupã ce manifestanţii care cer înlãturarea de la putere a preşedintelui Hosni Mubarak au făcut apel pentru organizarea unui marş la care sã participe un milion de persoane.

Poliţia a apărut din nou marţi pe străzile capitalei Cairo. Oamenilor le este frică pentru că tocmai oamenii legii au fost cei care i-au atacat în primele zile ale revoltelor. Mai mult ca niciodată, demonstranţii sunt hotărâţi să nu renunţe.

"Game over, Mubarak"

Contestatarii regimului lui Mubarak au făcut apel la grevă generală şi speră să strângă peste un milion de oameni în stradă în zilele ce vor urma. Sloganul acestei revoluţii a devenit peste noapte "Game over, Mubarak". Jocul s-a sfârşit. Un mesaj direct adresat preşedintelui egiptean pe care oamenii vor să-l vadă plecat

Pe străzile capitalei egiptene s-au auzit focuri de armă şi în noaptea de duminică spre luni. Restricţiile de circulaţie impuse de autorităţi au mai domolit protestele, dar nu le-au pus capăt. Mii de oameni şi-au petrecut din nou noaptea în stradă.

Românii care locuiesc în Egipt au fost şi ei prinşi în vârtejul violenţelor din ultima săptămână. Mii de turişti străini şi-au scurtat vacanţele în ţara piramidelor şi au plecat în grabă acasă.

Pe lângă ciocnirile dintre manifestanţi şi forţele de ordine, oamenii sunt îngrijoraţi acum şi de bandele de huligani care sparg magazine şi atacă locuinţe.

 


Românii care au rămas  blocaţi în Egipt se pot adresa autorităţilor române prin intermediul Antena 3, la adresele de e-mail egipt@antena3.ro sau [email protected].Tot la aceste adrese, pot fi trimise fotografii din timpul revoltelor din Cairo.

×
Subiecte în articol: proteste Egipt morti raniti
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close