Antena 3 CNN Externe Un rezervist din armata Germaniei, fost ofițer, acuzat de spionaj pentru Rusia. Ar fi divulgat informații despre politicile de apărare NATO

Un rezervist din armata Germaniei, fost ofițer, acuzat de spionaj pentru Rusia. Ar fi divulgat informații despre politicile de apărare NATO

Germania a pus sub acuzare un fost ofițer, în prezent rezervist, pentru spionaj pentru Rusia, a declarat astăzi Procurorul Public Federal (GBA).

Un rezervist din armata Germaniei, fost ofițer, acuzat de spionaj pentru Rusia. Ar fi divulgat informații despre politicile de apărare NATO
Sursa foto: Twitter/ Sgt. Rock
de Cerasela Stafie    |    01 Apr 2022   •   19:07

Ralph G., al cărui nume de familie nu poate fi dezvăluit, în temeiul legilor privind confidențialitatea, ar fi furnizat agenților ruși ”numeroase documente și informații” despre armata germană din octombrie 2014 până în martie 2020, a declarat procurorul german Ines Peterson într-un comunicat.

De asemenea, GBA îl acuză pe suspect, care a fost comandant adjunct al unei echipe, precum și membru al mai multor comitete economice, că a furnizat agenților ruși informații despre impactul asupra companiilor germane al sancțiunilor UE împotriva Rusiei, aplicate în urma anexării Crimeei.

Suspectul este, de asemenea, acuzat că și-a ajutat manipulanții ruși să înțeleagă politicile de apărare ale SUA cu partenerii săi din alianța militară NATO, a spus procurorul. Procurorul nu a spus dacă și cum a pledat suspectul, scrie Reuters.

El a oferit și informații despre Nord Stream 2, conducta deținută de gigantul rus Gazprom și pe care Germania a oprit-o în februarie, după ce Rusia a invadat Ucraina, a spus procurorul.

Procurorul a spus că Ralph G. le-a oferit agenților ruși informații despre forțele de rezervă și apărarea civilă a Germaniei. Prin intermediul lui, serviciile secrete ale Rusiei au obținut și date personale și de contact ale ofițerilor de rang înalt din armată și ale unor manageri de corporații de seamă, a spus procurorul.

 

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close