Antena 3 Externe Rezoluţie ONU pentru combaterea braconajului

Rezoluţie ONU pentru combaterea braconajului

30 Iul 2015   •   23:41
Rezoluţie ONU pentru combaterea braconajului

Adunarea Generală a ONU a adoptat joi o rezoluție pentru combaterea mai eficientă a comerțului ilegal cu specii sălbatice amenințate, cum ar fi elefanții și rinocerii. Aceasta este prima rezoluție de acest gen, a fost prezentată de Gabon și Germania și este susținută de peste 70 de țări, scrie Agerpres.

Documentul, care nu are caracter obligatoriu, recomandă statelor 'să ia măsuri eficiente pentru prevenirea și combaterea' braconajului și a contrabandei atât în regiunile Africii, unde există un mare număr de braconieri, cât și acolo unde sunt consumatori (ca de exemplu, țările Asiei, unde există o mare cerere de fildeș și corn de rinocer).

Totodată, rezoluția îndeamnă statele să-și întărească legislația, astfel încât 'comerțul ilicit cu specii protejate ale faunei și florei sălbatice, în care este implicată crima organizată, să fie considerat delict grav'.

ONU pledează și pentru intensificarea cooperării regionale și internaționale, pentru o mai mare implicare a comunităților locale, care să de vină 'parteneri activi în conservarea și utilizarea durabilă' a resurselor naturale.

Deși nu este obligatorie, rezoluția 'are o putere morală și credem că va fi un motor pentru ducerea la bun sfârșit a unor acțiuni concrete', a declarat ministrul gabonez al afacerilor externe, Emmanuel Issoze-Ngondet, prezent la vot.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close