Antena 3 CNN Externe Rezultate alegeri europarlamentare 2019 Italia. Liga lui Salvini, prima în sondaje

Rezultate alegeri europarlamentare 2019 Italia. Liga lui Salvini, prima în sondaje

Rezultate alegeri europarlamentare 2019 Italia. Liga lui Salvini, prima în sondaje
27 Mai 2019   •   10:07

Rezultate alegeri europarlamentare 2019 Italia Partidul de extremă-dreapta Liga al lui Matteo Salvini a ieşit pe prima poziţie la alegerile europene de duminică din Italia, cu un scor cuprins între 27% şi 31% din voturi, conform a două sondaje realizate la ieşirea de la urne şi publicate de televiziunile italiene, relatează AFP. 

Mişcarea Cinci Stele (M5S, antisistem), cealaltă componentă a majorităţii guvernamentale aflate la putere în Italia, realizează un scor cuprins între 18,5% şi 23% din voturi, conform acestor estimări, în urma Partidului Democrat (PD, de centru-stânga), care obţine un scor cuprins între 21% şi 25%. 

Dacă aceste cifre se vor confirma, ar fi vorba de un recul important pentru M5S, care a câştigat 32% din voturi la alegerile legislative din martie 2018. Scrutinul de duminică întăreşte în schimb poziţia vicepremierului Matteo Salvini în cadrul guvernului populist care conduce Italia de la 1 iunie 2018. 

"Liga devine probabil primul partid din Italia", a afirmat duminică seară liderul Liga din Senat, Riccardo Molinari. 

Salvini a afirmat totuşi de multe ori în campanie că rezultatul de duminică nu va schimba nimic din componenţa guvernului actual. 

"În ceea ce mă priveşte, dacă Liga câştigă, nu se schimbă nimic în Italia, dar se schimbă totul în Europa", a afirmat el duminică în faţa presei la Milano, unde a votat. 

La rândul său, PD a salutat "inversarea tendinţei" reprezentate de rezultatul său de duminică după procentul de 18% obţinut anul trecut, conform vice-secretarului său Paola de Micheli

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close