Antena 3 CNN Externe Rezultate alegeri europarlamentare 2019 Marea Britanie. Partidul lui Nigel Farage, învingător

Rezultate alegeri europarlamentare 2019 Marea Britanie. Partidul lui Nigel Farage, învingător

Rezultate alegeri europarlamentare 2019 Marea Britanie. Partidul lui Nigel Farage, învingător
27 Mai 2019   •   10:04

Rezultate alegeri europarlamentare 2019 Partidul pentru Brexit, condus de eurofobul Nigel Farage, a câştigat alegerile europarlamentare din Regatul Unit, arată primele rezultate oficiale, informează agenţia EFE. 

După numărarea voturilor în 26 din cele 373 de localităţi din 12 regiuni, formaţiunea lui Farage a obţinut 33% din voturi, urmată de formaţiunea pro-europeană Partidul Liberal-Democrat, cu 20,1%, după care vine Partidul Laburist, cu 16,1%, urmat de Verzi, cu 10,6%, în timp ce conservatorii premierului demisionar Theresa May cad pe locul cinci, cu 8%. 

Nigel Farage, care şi în prezent este europarlamentar, ales în 2014 pe lista partidului eurosceptic UKIP, a condus campania pentru ieşirea Regatului Unit din UE la referendumul din 2016. El s-a retras apoi din UKIP, considerând că şi-a atins obiectivul de a obţine retragerea Regatului Unit din blocul comunitar, însă cum acest lucru nu s-a realizat efectiv a fondat cu acelaşi scop Partidul pentru Brexit. 

În Regatul Unit scrutinul european s-a desfăşurat joi. Europarlamentarii britanici vor fi în Parlamentul European până la retragerea ţării lor din UE, amânată pentru 31 octombrie.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close