Antena 3 CNN Externe REZULTATE ALEGERI SUA. Trump refuză să spună dacă va accepta rezultatul alegerilor, în cazul unei înfrângeri

REZULTATE ALEGERI SUA. Trump refuză să spună dacă va accepta rezultatul alegerilor, în cazul unei înfrângeri

REZULTATE ALEGERI SUA. Trump refuză să spună dacă va accepta rezultatul alegerilor, în cazul unei înfrângeri
09 Noi 2016   •   00:22

REZULTATE ALEGERI SUA. Întrebat de reporteri dacă va recunoaşte rezultatul alegerilor, candidatul republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, a răspuns: "O să vedem ce se întâmplă". Întrebat cu cine a votat, Trump a răspuns că a fost "o decizie grea". 

DPA transmite că Trump a votat marţi în statul New York. Un reporter al cotidianul Los Angeles Times relatează că el s-a prezentat la secţia de votare însoţit de soţia sa, Melania, şi de fiica sa Ivanka, iar la ieşire şi-a reafirmat rezerva faţă de acceptarea rezultatelor votului. 

Trump a făcut o declaraţie similară şi în cursul celei de-a treia dezbateri în direct cu adversara sa democrată, Hillary Clinton, în timpul campaniei electorale. Atunci, el a răspuns unei întrebări directe a moderatorului despre recunoaşterea unei eventuale înfrângeri cu cuvintele: "o să vă ţin în suspans". 

În Statele Unite ale Americii există o tradiție ca învinsul să accepte rezultatul alegerilor, pentru binele poporului american și pentru a respecta voința majorității. Donald Trump ar fi primul candidat la președinție care pare să refuze să își recunoască înfrângerea, în cazul în care aceasta se întâmplă, el acuzând încă din campania electorală fraudarea alegerilor. 

×
Subiecte în articol: Alegeri SUA Donald Trump
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close