Antena 3 CNN Externe Rezultate exit-poll la alegerile din Bulgaria. Partidul GERB al fostului premier Borisov pare să fi câştigat

Rezultate exit-poll la alegerile din Bulgaria. Partidul GERB al fostului premier Borisov pare să fi câştigat

Partidul GERB al fostului prim-ministru Boyko Borisov pare să câștige alegerile de astăzi din Bulgaria, mulți alegători căutând predictibilitate din partea unui fost lider, în contextul în care inflația și costurile energetice sunt foarte mari.

Rezultate exit-poll la alegerile din Bulgaria. Partidul GERB al fostului premier Borisov pare să fi câştigat
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Oct 2022   •   21:33

Scrutinul de azi, din Bulgaria, este al patrulea scrutin național în mai puțin de doi ani, scrie Reuters.

Sondajele de la ieșirea de la urne realizate de Gallup International și Alpha Research au arătat că GERB, formațiunea de centru-dreapta, a obținut 24,6%-25,5% din voturi.

Principalul rival al GERB, partidul reformist We Continue the Change, condus de Kiril Petkov, al cărui guvern de coaliție a picat în iunie, s-a clasat pe locul al doilea cu 18,9-19,9%, potrivit sondajelor la ieșirea de la urne.

Dacă se confirmă, rezultatul ar anunța discuții dificile pentru coaliție, care s-ar putea încheia cu un parlament fără majoritate sau chiar cu un nou scrutin, notează Mediafax.

Oricare dintre cele două variante ar prelungi instabilitatea politică și ar crește perspectiva ca Sofia să rateze data limită de 2024 pentru intrarea în zona euro.

×
Subiecte în articol: Bulgaria alegeri Boyko Borisov
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close