Antena 3 CNN Externe Rezultate parţiale în Moldova: Candidatul comuniştilor la primăria Chişinăului a obţinut 52% din voturi

Rezultate parţiale în Moldova: Candidatul comuniştilor la primăria Chişinăului a obţinut 52% din voturi

Rezultate parţiale în Moldova: Candidatul comuniştilor la primăria Chişinăului a obţinut 52% din voturi
Sursa foto: Foto: Intact Images
06 Iun 2011   •   10:40

Răsturnare de situaţie. Candidatul comuniştilor Igor Dodon a obţinut 52 la sută din voturi, iar actualul primar al Chişinaului, Dorin Chirtoacă a fost votat de 43 la sută dintre alegători, potrivit rezultatelor parţiale ale alegerilor locale din capitala Republicii Moldova, citate de Unimedia.

Aceste rezultate au fost publicate după prelucrarea a 99 la sută din voturi din oraşul Chişinău, ceea ce constituie 38,8 la suta din totalul voturilor pentru municipiul Chişinău.

Lupta s-a purtat între Coaliţia de guvernare şi Partidul Comuniştilor, cea mai importantă bătălie având loc la Chişinău, unde liberalul Dorin Chirtoacă, actualul primar al capitalei Republicii Moldova a concurat împotriva reprezentantului comuniştilor, Igor Dodon.

 



Câteva sondaje făcute publice ar fi arătat, iniţial,  din Moldova arată că Dorin Chirtoacă este creditat cu peste 40% din voturi, acesta fiind urmat de cel considerat a fi urmaşul lui Vladimir Voronin în fruntea partidului comunist, Igor Dodon. Acesta din urmă este creditat cu 30% din voturi.

Chişinăul a avut de ales între continuarea unei politici europene şi un trecut comunist, după o campanie electorală care a fost, susţin analiştii, una dintre cele mai violente. A avut de toate: agresiuni fizice, ameninţări, atacuri la persoană, mişcări politice surprinzătoare, numere false ale unor ziare cunoscute, poze şi filmuleţe trucate. Urnele de vot s-au deschis la ora 7.00 şi s-au închis la ora 21.00.

Au fost aleşi 898 de primari şi peste 11.700 de consilieri locali.




×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close