Antena 3 Externe Rezultate parţiale: Preşedintele Turkmenistanului, reales cu 97,14 la sută din voturi

Rezultate parţiale: Preşedintele Turkmenistanului, reales cu 97,14 la sută din voturi

13 Feb 2012   •   11:39
Rezultate parţiale: Preşedintele Turkmenistanului, reales cu 97,14 la sută din voturi
Sursa foto: Foto: ilgazetesi.com.tr

Preşedintele Turkmenistanului, Gurbanguli Berdimuhamedov, a fost reales cu 97,14 la sută din voturi în urma alegerilor de duminică, a anunţat luni comisia electorală din această ţară din Asia centrală, relatează AFP.
   
"Preşedintele Turkmenistanului a fost reales" în urma alegerilor de duminică, a anunţat preşedintele comisiei, Orazmurat Niazliev, după numărarea a 96,7 la sută din voturi.
   
Şapte candidaţi loiali regimului îşi împart restul sufragiilor, nici un partid de opoziţie nefiind autorizat în această fostă republică sovietică bogată în hidrocarburi.
   
Gurbanguli Berdimuhamedov a sosit la putere după decesul, în decembrie 2006, al predecesorului său excentric, Saparmurat Niazov. Fost stomatolog devenit ministru al Sănătăţii, el a fost ales în februarie 2007 cu 89 la sută din voturi.

În absenţa concurenţei politice, Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a renunţat să trimită o misiune de observatori la aceste alegeri.
   
Turkmenistanul este considerat una dintre ţările cele mai închise din lume, iar organizaţiile de apărare a drepturilor omului denunţă în mod regulat derivele regimului lui Berdimuhamedov.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close