Antena 3 CNN Externe Rinat Akhmetov, patronul Sahtior Donetk, se întoarce împotriva lui Vladimir Putin: ”Este un criminal de război”

Rinat Akhmetov, patronul Sahtior Donetk, se întoarce împotriva lui Vladimir Putin: ”Este un criminal de război”

Patronul Sahtior Donetk, Rinat Akhmetov, acuzat în trecut că avea legături cu Rusia, a reacționat dur după declanșarea războiului din Ucraina. ”Putin este un criminal de război”, a spus oligarhul.

Rinat Akhmetov, patronul Sahtior Donetk, se întoarce împotriva lui Vladimir Putin: ”Este un criminal de război”
Sursa foto: YpuTube/ FC Shakhtar Donetsk | Hepta
de Andreea Ştefan    |    06 Mar 2022   •   17:03

Rinat Akhmetov este cel mai bogat om din Ucraina și este patronul Sahtior Donetk.

Acesta a fost acuzat de Volodimir Zelenski că este apropiatul lui Vladimir Putin și că are legături cu Rusia.

Surpriza a venit după ce Akhmetov s-a întors împotriva liderului rus, printr-un mesaj în care l-a acuzat pe acesta că este ”un criminal de război”.

”Rusia este o tară agresoare și Putin un criminal de război. Ucraina a fost mereu pacifistă și nu a atacat pe nimeni. Astăzi, în satele, în orașele noastre, infrastructură este distrusă, civili mor și suferă. Ajut Ucraina, ajut armata să apere suveranitatea tări și să câstige. Știu că ucrainenii vor supraviețui.

Toți vrem o Ucraină puternică, independentă și unită în granițele sale recunoscute internațional. Acum, unitatea e cheia supraviețuirii noastre. Indiferent de scenariul pe care-l avem în fată, vreau să ajut. Trebuie să facem totul pentru a evita un dezastru umanitar!”, a transmis Rinat Akhmetov.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close