Antena 3 CNN Externe Rio de Janeiro. 30 de morţi. în urma luptelor dintre poliţişti şi traficanţii de droguri

Rio de Janeiro. 30 de morţi. în urma luptelor dintre poliţişti şi traficanţii de droguri

Rio de Janeiro. 30 de morţi. în urma luptelor dintre poliţişti şi traficanţii de droguri
Sursa foto: Foto: Agerpres
26 Noi 2010   •   12:51

Război în toată regula pe străzile din Rio de Janeiro. Sute de poliţişti şi maşini blindate se luptă cu traficanţii de droguri. În cinci zile de conflict, 30 de oameni au murit în schimbul de focuri.

Străzile din cartierele sărace ale celui mai mare oraş din Brazilia arată ca cele ale unui oraş fantomă. Localnicii s-au baricadat în case în timpul uneia dintre ele mai mari operaţiuni poliţieneşti împotriva traficanţilor de droguri. Pentru prima dată, au fost trimise în zonă 10 vehicule blindate, sprijinite de peste 350 de membri ai forţelor speciale.

Traficanţii au incendiat cel puţin 50 de maşini în cele 5 zile de conflict pentru a se baricada în cartierele mărginaşe. Acolo cunosc cel mai bine zona şi încearcă să scape de poliţişti. La mijloc sunt prinşi localnicii.

Printre cei 30 de morţi din ultimele zile se află şi o adolescentă de 14 ani. Fata a fost lovită de un glonţ care a intrat prin geamul casei.

Valul de violenţe a început duminică, atunci când traficanţii au atacat mai multe secţii de poliţie şi au incendiat zeci de maşini.

 

 

 

 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close