Antena 3 CNN Externe Riscă pedeapsa cu moartea: Sergentul american va fi inculpat "în următoarele zile" pentru uciderea a 16 afgani

Riscă pedeapsa cu moartea: Sergentul american va fi inculpat "în următoarele zile" pentru uciderea a 16 afgani

Riscă pedeapsa cu moartea: Sergentul american va fi inculpat "în următoarele zile" pentru uciderea a 16 afgani
Sursa foto: Foto: article.wn.com
19 Mar 2012   •   23:13

Sergentul american Robert Bales, suspectat de uciderea a 16 săteni afgani, va fi inculpat în mod oficial "în zilele următoare", a declarat un oficial al armatei terestre americane (US Army), relatează AFP.
   
După ce anchetatorii militari vor aduna dovezile incriminatoare şi se vor califica juridic acuzaţiile, militarul se va prezenta, asistat de avocaţii săi, la o audiere preliminară, denumită "Audiere în baza articolului 32", înainte de orice audiere în faţa curţii marţiale. Dacă este găsit vinovat de aceste crime, subofiţerul este pasibil de pedeapsa cu moartea, conform secretarului Apărării, Leon Panetta.
   
Sergentul Robert Bales, în vârstă de 38 de ani, a părăsit pe 11 martie, la miezul nopţii, baza sa din districtul Panjwayi, aflat în provincia Kandahar (sud), ucigând în două sate vecine 16 persoane, între care mai multe femei şi copii, conform rezultatelor preliminare ale anchetei. El apoi a revenit la baza lui unde s-a predat.
   
Îm momentul de faţă, militarul este sub arest preventiv în închisoarea militară de la Fort Leavenworth (Kansas, sud).
   
Avocatul său, John Henry Browne, a amintit, în timpul unei conferinţe de presă, că Bales a avut parte de o perioadă extrem de stresantă înainte de aceste fapte, adăugând că sergentul fusese martor la rănirea gravă a unui camarad care a călcat pe o mină chiar în dimineaţa acelei zile. De asemenea, presa americană a semnalat şi dificultăţile financiare pe care le avea sergentul şi soţia sa.


×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close