Antena 3 CNN Externe Riscăm să murim de FOAME. "Plaga" se va extinde la nivel planetar. Vezi ce soluţii trebuie luate pentru a evita catastrofa

Riscăm să murim de FOAME. "Plaga" se va extinde la nivel planetar. Vezi ce soluţii trebuie luate pentru a evita catastrofa

Riscăm să murim de FOAME. "Plaga" se va extinde la nivel planetar. Vezi ce soluţii trebuie luate pentru a evita catastrofa
Sursa foto: Foto: discovery.com
de O.P.    |    23 Feb 2012   •   13:37

Numărul în continuă creştere al populaţiei lumii generează un consum al resurselor fără precedent. Astfel, planeta riscă să nu îşi mai poată hrăni locuitorii, dacă producţia agricolă nu va creşte cu 3%.

Un studiu realizat de Economist Intelligence Unit a scos la iveală date îngrijorătoare care riscă să devină realitate dacă nu vor fi luate măsurile adecvate.

În prezent, creşterea producţiei agricole este de numai două procente, iar dacă am dori ca cererea de hrană să fie satisfăcută de ofertă, zonele agricole ar trebui optimizate.

Ţări precum Brazilia, China Rusia sau India au fost trecute pe listă ca ţări care îşi pot îmbunătăţi situaţia din agricultură, iar Jikun Huang, specialist pe probleme agricole din China a declarat că "se poate evita o foamete la nivel planetar numai printr-o revoluţie în agricultură".

Plantele modificate genetic sau biotehnologia nu sunt soluţii viabile la această problemă, ci vor înrăutăţi situaţia şi aşa gravă în agricultură, scrie l'orientlejour.com.



×
Subiecte în articol: foamete agricultura hrana alimente
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close