x close

Riscăm să murim de FOAME. "Plaga" se va extinde la nivel planetar. Vezi ce soluţii trebuie luate pentru a evita catastrofa

de O.P.    |    23 Feb 2012   •   13:37
Riscăm să murim de FOAME. "Plaga" se va extinde la nivel planetar. Vezi ce soluţii trebuie luate pentru a evita catastrofa  442 Foto: discovery.com

Numărul în continuă creştere al populaţiei lumii generează un consum al resurselor fără precedent. Astfel, planeta riscă să nu îşi mai poată hrăni locuitorii, dacă producţia agricolă nu va creşte cu 3%.

Un studiu realizat de Economist Intelligence Unit a scos la iveală date îngrijorătoare care riscă să devină realitate dacă nu vor fi luate măsurile adecvate.

În prezent, creşterea producţiei agricole este de numai două procente, iar dacă am dori ca cererea de hrană să fie satisfăcută de ofertă, zonele agricole ar trebui optimizate.

Ţări precum Brazilia, China Rusia sau India au fost trecute pe listă ca ţări care îşi pot îmbunătăţi situaţia din agricultură, iar Jikun Huang, specialist pe probleme agricole din China a declarat că "se poate evita o foamete la nivel planetar numai printr-o revoluţie în agricultură".

Plantele modificate genetic sau biotehnologia nu sunt soluţii viabile la această problemă, ci vor înrăutăţi situaţia şi aşa gravă în agricultură, scrie l'orientlejour.com.Citeşte mai multe despre:

foamete agricultura hrana alimente
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati