Antena 3 CNN Externe Măsuri de securitate fără precedent în Marea Britanie. Ritualul de schimbare a Gărzii la Palatul Buckingham îşi va modifica programul

Măsuri de securitate fără precedent în Marea Britanie. Ritualul de schimbare a Gărzii la Palatul Buckingham îşi va modifica programul

Măsuri de securitate fără precedent în Marea Britanie. Ritualul de schimbare a Gărzii la Palatul Buckingham îşi va modifica programul
de S.T.    |    05 Ian 2017   •   15:02

Ceremonie militară veche de secole şi atracţie turistică londoneză majoră, ritualul de schimbare a Gărzii la Palatul Buckingham îşi va modifica programul din motive de securitate, în contextul ameninţării teroriste, a anunţat joi palatul regal, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Acest spectacol extrem de colorat, care are lor zilnic din aprilie până la sfârşit de iulie şi o dată la două zile în restul anului, atrage în permanenţă sute sau chiar mii de turişti în faţa porţilor reşedinţei Reginei Elisabeta a II-a.

Armata a decis joi să modifice programul ceremoniei pe perioada începând din august şi până în martie. Începând cu 16 ianuarie, ceremonia va avea loc în zile fixe: luni, miercuri, vineri şi duminică. Ea va începe de asemenea cu jumătate de oră mai devreme, la ora locală 11:00, faţă de 11:30 până acum.

„Nu a fost luată încă nicio decizie” privind o adaptare similară a programului de vară, a precizat un purtător de cuvânt al armatei britanice.

Schimbarea survine în contextul în care, din cauza atentatului de la Berlin de la 19 decembrie 2016 soldat cu 12 morţi, poliţia britanică a întărit securitatea la Palatul Buckingham, interzicând circulaţia în faţa palatului regal în momentul schimbării Gărzii.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close