Antena 3 CNN Externe Robert F Kennedy se temea că mafia îi va orbi copiii, într-un atac cu acid, drept răzbunare

Robert F Kennedy se temea că mafia îi va orbi copiii, într-un atac cu acid, drept răzbunare

Robert F Kennedy se temea că mafia îi va orbi copiii, într-un atac cu acid, drept răzbunare
Sursa foto: Foto: art.com
24 Ian 2012   •   15:08

Fostul senator democrat american Robert F Kennedy se temea că mafia îi va orbi copiii, într-un atac cu acid, a afirmat văduva acestuia în primul interviu după 30 de ani, relatează Daily Mail. Kennedy credea că mafia s-ar fi răzbunat astfel pentru investigaţiile sale privind activităţile mafiote, .
   
El a văzut un reportaj despre jurnalistul american Victor Riesel, de la New York Post, care a fost orbit într-un atac cu acid comis de mafie, şi se temea că familia lui ar putea păţi acelaşi lucru.

"Ni s-a spus că le vor face acelaşi lucru copiilor noştri", a declarat Ethel Kennedy, în vârstă de 83 de ani.
   
Această dezvăluire alimentează teoria conspiraţiei potrivit căreia mafia ar fi fost responsabilă pentru asasinarea lui Kennedy. El a fost împuşcat mortal de Sirhan Sirhan în 1968, dar au existat speculaţii conform cărora cruciada sa împotriva mafiei, în perioada cât a fost Procuror General al SUA, a fost la originea asasinatului.
   
Ethel Kennedy a acordat acest interviu pentru a promova filmul "Ethel" despre viaţa sa, regizat de fiica sa cea mai mică Rory.
   
Teoria conspiraţiei privind mafia şi familia Kennedy face referire de obicei la mafiotul din New Orleans don Carlos Marcello, care a fost deportat în Guatemala de Kennedy, în 1961, după ce a fost numit Procuror General de fratele său John.



×
Subiecte în articol: mafia copii atac acid senator
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close