Antena 3 CNN Externe Robert Gates: "Crimeea nu va scăpa din mâna Rusiei"

Robert Gates: "Crimeea nu va scăpa din mâna Rusiei"

Robert Gates: "Crimeea nu va scăpa din mâna Rusiei"
10 Mar 2014   •   12:36

Fostul Secretar american al Apărării, Robert Gates, este de părere că, în cele din urmă, Rusia va prelua controlul Peninsulei crimeea.

"Nu cred că acest teritoriu va scăpa din mâna Rusiei", a spus Gates, ieri seară, în cadrul emisiunii "Fox News Sunday". Întrebat de Chris Wallace, gazda talk-show-ului, dacă peninsula disputată din Marea Neagră este deja pierdută, fostul oficial american a declarat că acest lucru este o certitudine.

Gates a spus că se aşteaptă ca preşedintele Putin nu va ceda până când nu va deţine controlul absolut asupra întregului teritoriu ucrainean.
"Nu cred că se va opri până nu va instala la Kiev un guvern pro-rus", a completat americanul.

Gates a reiterat aprecierile anterioare prin care îi sfătuia pe colegii republicani să renunţe la tonul critic împotriva preşedintelui Obama, faţă de situaţia din Ucraina.
Reamintim că republicanii din Congresul american l-au acuzat pe Obama de "naivitate" în raport cu acţiunile şi intenţiile Rusiei din regiune.

"Putin a invadat Georgia când administraţia de la la Washington era condusă de preşedintele George W. Bush. Nimeni nu l-a acuzat vreodată pe Bush că ar fi fost un preşedinte slab sau incapabil să folosească forţa militară", a precizat Gates.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close