Antena 3 CNN Externe Roeseler: Agravarea crizei din zona euro ar putea implica riscuri incalculabile pentru băncile germane

Roeseler: Agravarea crizei din zona euro ar putea implica riscuri incalculabile pentru băncile germane

Roeseler: Agravarea crizei din zona euro ar putea implica riscuri incalculabile pentru băncile germane
Sursa foto: Foto: couriermail.com.au
18 Sep 2011   •   15:51
Agravarea crizei datoriilor din zona euro, pe lângă situaţie dificilă a Greciei, ar implica riscuri incalculabile pentru băncile germane, a avertizat Raimund Roeseler, şef de supraveghere al sectorului bancar de la autoritatea de reglementare financiară Bafin.

"Un default al guvernului elen nu poate fi considerat un eveniment izolat”, a declarat Roeseler într-un interviu pentru Reuters. „Suntem îngrijoraţi în special în privinţa impactului care nu poate fi calculat cu precizie. Orice cifră ar fi doar o supoziţie”, a adăugat Roeseler.

"Băncile germane sunt ceva mai solide decât acum doi ani, dar potenţialul unei reacţii în lanţ în urma default-ului Greciei ar putea atrage sectorul într-o zonă necunoscută”, consideră oficialul.

Băncile germane au o expunere de sub 10 miliarde de euro la obligaţiunile suverane elene, din care Deutsche Bank 1,2 miliarde de euro şi CommerzBank 2,2 miliarde de euro.

Un default al Greciei ar putea afecta bănci din ţări vecine, care pot atrage şi băncile germane după ele. Din acest motiv, autorităţile de la Berlin sunt în alertă.

"Urmărim zilnic situaţia lichidităţilor tuturor băncilor importante. Am intensificat supravegherea şi avem dialoguri intense cu băncile despre expuneri şi despre cum privesc situaţia de pe piaţa monetară”, a explicat Roeseler.

×
Subiecte în articol: criza euro Germania Grecia banci calcule finante
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close