Antena 3 CNN Externe Roma a cedat. Cei doi marinari acuzaţi de crimă în India vor fi judecaţi la New Delhi

Roma a cedat. Cei doi marinari acuzaţi de crimă în India vor fi judecaţi la New Delhi

Roma a cedat. Cei doi marinari acuzaţi de crimă în India vor fi judecaţi la New Delhi
Sursa foto: Foto: PTI
22 Mar 2013   •   12:55

Cei doi militari italieni, acuzaţi că au ucis doi pescari indieni, s-au întors, vineri, în India pentru a fi judecaţi, după ce în ultimele două săptămâni relaţiile diplomatice dintre cele două ţări se tensionaseră vizibil, aqnunţă ANSA.

Administraţia de la Roma a primit garanţii scrise că pedeapsa capitală iese din discuţie şi a semnat ordinul de predare a celor doi puşcaşi marini, joi seară. În prealabil, omologii de la New Delhi ridicaseră imunitatea ambasadorului italian în India şi îi interziseră acestuia să părăsească ţara.

Premierul indian, Manmohan Singh, a spus că este "fericit" pentru decizia surprinzătoare a Italiei.

"Salut întoarcerea celor doi marinari italieni, care se produce pe fondul presiunii exercitate de Curtea Supremă Indiană şi este în concordanţă cu demnitatea procesului de justiţie din ţara noastră", a spus Singh.

Salvatore Latorre şi Massimiliano Girone au reprezentat mărul discordiei, fiind acuzaţi că i-au împuşcat pe Jelestine Valentine şi Ajesh Binki, în timpul unei misiuni internaţionale anti-piraterie, desfăşurată pe coasta regiunii Kerala, în februarie 2012.
Italienii fuseseră scoşi din India sub pretextul că cei doi trebuie să-şi exercite dreptul la vot în ţara natală, la alegerile din februarie şi ulterior au refuzat să-i predea autorităţilor indiene.



×
Subiecte în articol: india roma
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close