Antena 3 CNN Externe Alertă la Roma: carabinierii au găsit un atelier care transforma armele de jucărie în arme de foc

Alertă la Roma: carabinierii au găsit un atelier care transforma armele de jucărie în arme de foc

O grupare infracțională care transforma brichete și jucării în arme de foc letale a fost capturată de poliție, în Italia.

de Naty Badea    |    15 Iul 2023   •   15:43

La percheziții, oamenii legii au găsit un obiect ce, aparent, era o brichetă cromată dar care, în realitate, s-a dovedit o armă cu țeavă dublă, gata să ucidă.

Acest gadget specific mai degrabă filmelor cu spioni a fost asamblat cu grijă într-un atelier din Roma, unde au descins carabinierii, relatează presa din peninsulă.

În acest atelier, situat într-un subsol, erau modificate arme cu aer comprimat în vederea utilizării lor cu muniție pentru arme de foc.

Citește și: Anchetă de proporţii în Italia, după ce un patron din Sicilia şi-a bătut joc de muncitorii români veniți la cules de pepeni

De asemenea, acolo erau asamblate dispozitive artizanale de tipul brichetei ucigașe.

În cadrul anchetei coordonate de Procuratura din Roma, polițiștii au găsit aici un adevărat arsenal: 16 arme air soft modificate pentru muniție letală convențională, două pistoale și 13 amortizoare artizanale.

"Sunt trei bărbați italieni puși sub acuzare pentru că au reușit să transforme arme de jucărie în arme letale. Activitatea lor avea ca destinație piața neagră de arme din capitala italiană", a relatat corespondentul Antena 3 CNN în Italia, Naty Badea.

Cei trei suspecți sunt recidiviști și au fost arestați.

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close