Antena 3 CNN Externe Roma: Trei proteste într-o zi, zeci de mii de manifestanţi adunaţi împotriva guvernului condus de Mario Monti

Roma: Trei proteste într-o zi, zeci de mii de manifestanţi adunaţi împotriva guvernului condus de Mario Monti

Roma: Trei proteste într-o zi, zeci de mii de manifestanţi adunaţi împotriva guvernului condus de Mario Monti
Sursa foto: Foto: arabianbusiness.com
03 Mar 2012   •   22:58

Sâmbătă au avut loc la Roma trei proteste diferite la care s-au adunat militanţii extremei-drepte, opozanţii proiectului TGV Lyon-Torino şi muncitorii în construcţii, toţi manifestând împotriva guvernului Mario Monti, relatează AFP.
   
"Taxele au crescut, preţul benzinei a crescut, guvernul Monti este un guvern de hoţi", au strigat câteva mii de manifestanţi de extremă dreaptă. Alţii scandau: "masacru social, acesta este guvernul marilor afaceri".
   
Conform organizatorilor, aproximativ 20.000 de persoane au luat parte la acest protest.
   
În final, mii de muncitori în construcţii, purtând căşti roşii, au cerut un ajutor pentru acest sector, afectat grav de criză şi de recesiunea provocată de măsurile de austeritate ale guvernului.
   
"Vrem să îi transmitem guvernului că dacă va continua să se uite la pieţele financiare şi nu la ţară, în curând nu va mai fi nimic rămas din ţară", a declarat Susanna Camusso, lideră a celui mai important sindicat din Italia, CGIL. "Nu poţi salva Italia fără să salvezi muncitorii italieni", a încheiat aceasta.

Conform celor mai recente statistici, rata şomajului în Italia a atins cifra record de 9,2 la sută în decembrie şi se ridică la 31,1 la sută în rândul tinerilor între 15 şi 24 de ani.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close