Antena 3 CNN Externe Un român, angajat la o firmă de securitate în Spania, și-a împușcat șeful, doi colegi și un polițist, după ce a fost concediat

Un român, angajat la o firmă de securitate în Spania, și-a împușcat șeful, doi colegi și un polițist, după ce a fost concediat

Un bărbat de naționalitate română, care lucra la o firmă de securitate din Spania, și-a împușcat șeful și doi colegi, după ce a fost dat afară. Ulterior, individul a rănit și un polițist, care îl oprise în trafic.

Un român, angajat la o firmă de securitate în Spania, și-a împușcat șeful, doi colegi și un polițist, după ce a fost concediat
Sursa foto: Abc.es
de Cerasela Stafie    |    14 Dec 2021   •   17:30

Incidentul a avut loc marți dimineața, după ora 11:15, în orașul Tarragona. Un apel la 112 anunța împușcături la sediul firmei Securitas din Plaza Prim. La locul evenimentului s-au deplasat mai multe echipe din cadrul Sistemului Medical de Urgență (SEM). Cei trei răniți au fost transferați de urgență la spital. Unul este în stare critică - managerul - iar ceilalți doi sunt în stare gravă.

După ce l-a rănit pe manager în stomac și în piept, precum și pe alți doi angajați, un bărbat și o femeie, atacatorul a urcat în mașina și, fiind oprit în trafic, la un punct de control al poliției, a împușcat și rănit și un agent al Mossos d'Esquadra.  Omul este în stare gravă, dar viața nu-i este în pericol.

Potrivit informațiilor oferite de oamenii legii, românul l-a amenințat prin email pe managerul firmei Securitas. Bărbatul le-a trimis mai multe mesaje, însoțite de imagini în care ținea arme de foc în ambele mâini. 

Poliția catalană a desfășurat un dispozitiv în tot orașul, în încercarea de a-l captura pe atacatorul în vârstă de 45 de ani, care a fugit de la locul evenimentului într-un vehicul Citroen Xsara.

Surse ale companiei au relatat, pentru ABC.es, că suspectul nu a amenințat doar angajații din Tarragona, ci și personalul Securitas din Barcelona, ​​mai precis, resursele umane. Din acest motiv, oamenii legii se tem că bărbatul s-ar putea deplasa în capitala catalană „pentru a-și îndeplini amenințările”.

Compania Securitas a transmis că locuințele lucrătorilor desemnați sunt deja „protejate”. Poliția încearcă în continuare să-l aresteze pe suspect, care s-a baricadat la periferia orașului Riudoms, cu o vestă antiglonț și înarmat.

×
Subiecte în articol: roman diaspora impuscare manager politist
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close