Antena 3 Externe Român arestat în Italia, după ce a furat zeci de mii de euro de la bolnavii mai multor spitale

Român arestat în Italia, după ce a furat zeci de mii de euro de la bolnavii mai multor spitale

16 Ian 2014   •   08:56
Român arestat în Italia, după ce a furat zeci de mii de euro de la bolnavii mai multor spitale
Sursa foto: Foto captura Antena 3

Un român a fost arestat în Italia şi riscă ani grei de închisoare după ce a furat zeci de mii de euro de la bolnavii mai multor spitale. Împreună cu un complice italian, tânărul intra în unităţile sanitare şi lua tot ce găsea în dulapurile pacienţilor. Cei doi sunt cercetaţi acum pentru cel puţin 10 jafuri.

Modul de operare al celor doi era simplu: intrau în spitale după ce se dădeau drept rude ale pacienţilor. Prima oprire o făceau la garderobă, unde furau tot ce găseau în dulapuri: carduri, bani sau nijuterii. Apoi intrau în saloane, unde goleau noptierele pacienţilor în lipsa acestora.

Victimele perfecte erau bătrânii în portofelele cărora găseau, după cum ei înşişi au mărturisit, chiar şi foile pe care era trecut PIN-ul cardului de economii.

Stabiliţi în Verona, românul de 29 de ani şi partenerul lui italian au practicat aceeaşi metodă în mai multe spitale din regiune.

Hoţii au reusit sa fure 5 mii de euro într-o singură zi, într-un spital din Roma.

Italianul în vârstă de 43 de ani a fost primul care a ajuns în arestul poliţiei. Partenerul român l-a vizitat pe acesta în închisoare, ceea ce a condus la arestarea lui. Ei sunt cercetaţi acum pentru cel puţin 10 furturi.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close