Antena 3 CNN Externe Român condamnat în Cipru pentru incendierea unui coleg de cameră care i-a dat HIV

Român condamnat în Cipru pentru incendierea unui coleg de cameră care i-a dat HIV

Român condamnat în Cipru pentru incendierea unui coleg de cameră care i-a dat HIV
Sursa foto: Foto: legaljuice.com
23 Ian 2011   •   23:52

Un român a fost condamnat în Cipru la nouă ani de detenţie, după ce şi-a incendiat un coleg de cameră pe care l-a acuzat că i-a transmis virusul HIV, informează Cyprus Mail.

Românul a fost convins că unul dintre cei opt oameni cu care împărţea casa i-a transmis virusul HIV, astfel că, într-un acces de furie, în timp ce victima dormea, l-a stropit cu diluant de vopsea şi şi-a aruncat apoi ţigara pe el.

Victima s-a trezit în flăcări şi a ieşit în fugă din casă. Odată ajuns în stradă, bărbatul a început să se rostogolească pe asfalt, în încercarea de a stinge flăcările. Victima a suferit arsuri de gradul doi, rămânând cu cicatrice pe gât, pe ureche şi pe alte părţi ale corpului.

În faţa instanţei s-a lămurit faptul că victima a fost cea care i-a transmis virusul HIV agresorului român, însă nu a fost explicat public modul în care acest lucru s-a petrecut. Singurul detaliu comunicat a fost acela că nu a fost o infectare intenţionată.

Judecătorii au decis să-l condamne pe român la nouă ani de închisoare, unul dintre magistraţi apreciind că gestul a fost unul de un sadism ieşit din comun.

"Victima a suferit enorm şi va rămâne cu cicatrice pentru tot restul vieţii. Am luat, de asemenea, în considerare faptul că victima dormea în timpul atacului, neavând astfel nicio şansă să se apere", a spus judecătorul care a pronunţat sentinţa.

Magistraţii au mai precizat că, pe durata executării pedepsei, agresorul român va primi tot tratamentul medical şi tot sprijinul în lupta cu virusul HIV.


×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close