Antena 3 CNN Externe Român condamnat pe nedrept în Franţa: A făcut trei luni de puşcărie în locul persoanei care i-a furat identitatea

Român condamnat pe nedrept în Franţa: A făcut trei luni de puşcărie în locul persoanei care i-a furat identitatea

Român condamnat pe nedrept în Franţa: A făcut trei luni de puşcărie în locul persoanei care i-a furat identitatea
Sursa foto: Foto: nordeclair.fr
03 Sep 2011   •   17:47

Un român care a făcut puşcărie în locul unui infractor a fost eliberat din arest, vineri după-amiază, de autorităţile franceze. Bărbatul a fost condamnat pe nedrept, în baza unei amprente ADN, informează lavoixdunord.fr.

Cu toate că a susţinut că nu a fost niciodată în Franţa, Marius Murariu a fost acuzat de tâlhării comise între localităţile Lille şi Ronchin. Eliberarea românului a avut loc după ce laboratorul inter-regional al Poliţiei ştiintifice (LIPS) din Lille a reanalizat genotipul românului în vârstă de 31 de ani.

În urma analizelor, a devenit evident că acest ADN nu corespunde celui care l-a trimis pe Marius Murariu din România într-o închisoare din Franţa.

Opt ani de coşmar

Coşmarul românului a început în anul 2003 când, în numai o oră şi jumătate, şase maşini au fost tâlhărite la semafor între Lille şi Ronchin. Urmele de sânge găsite pe parbrizul uneia dintre maşini au permis descoperirea unei amprente genetice.

La vremea respectivă, s-a crezut că ADN-ul îi aparţinea lui Marius Murariu. Astfel că, în 2004, tânărul din Botoşani, muncitor agricol, a fost condamnat în lipsă la doi ani de închisoare.

În 24 mai 2011, botoşăneanul a fost arestat în baza unui mandat european. După câteva zile petrecute într-o închisoare din Bucureşti, a fost transferat la Lille, unde a fost trimis după gratii.

Avocatul românului: "E o poveste de nebuni"

Marius Murariu a declarat, în timpul procesului, că nu a pus niciodată piciorul în Franţa.

"E o poveste de nebuni", a declarat Julien Bensoussan, avocatul românului. "Citând toate fişele penale, am descoperit că persoana care spunea că se numeşte Murariu, avea 1,63 metri şi era originar, după toate probabilităţile, din Africa de Nord", mai spune avocatul. Adevăratul Marius Murariu are o înălţime de peste 1,90 metri.

Se pare că omul care a uzurpat identitatea lui Marius Murariu a făcut-o de cel putin cinci ori în cursul itinerariului său de delincvent, mai informează lavoixdunord.fr.

"E de necrezut că nimeni nu a remarcat nimic", a mai spus avocatul românului.

Marius Murariu a ieşit vineri seară din închisoare cu 50 de euro în buzunar şi nimic altceva. „E teribil", spune avocatul său. „Franţa l-a condamnat pe nedrept, iar ambasada României îmi spune că nu a prevăzut aşa ceva”, a adăugat avocatul.

 


 

 

×
Subiecte în articol: roman Franta talharie inchisoare
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close