Antena 3 CNN Externe El este soldatul de pe Insula Șerpilor care a înjurat nava de război rusească. Ucraineanul, primit ca un erou acasă

El este soldatul de pe Insula Șerpilor care a înjurat nava de război rusească. Ucraineanul, primit ca un erou acasă

Roman Gribov, unul dintre soldații care a apărat Insula Şerpilor de invadatorii ruși, a devenit renumit pentru sloganul: "Navă de război rusă, du-te dracului". Polițistul ucrainean de frontieră s-a întors acasă, unde a fost premiat pentru serviciile oferite regiunii Cerkasî.

El este soldatul de pe Insula Șerpilor care a înjurat nava de război rusească. Ucraineanul, primit ca un erou acasă
Sursa foto: Ігор Табурець/Facebook
de Georgiana Adam    |    29 Mar 2022   •   22:33

Militarul din Zolotonosha a primit premiul pentru serviciile oferite regiunii Cerkasî, potrivit stiridiaspora.ro.

Anunţul a fost făcut pe Facekook, șeful regiunii Cerkasî, Igor Taburets.

"Am avut onoarea să-l salut pe legendarul nostru militar fără exagerare. Roman a luat parte la apărarea Insulei Șerpilor”, a scris acesta pe reţeaua de socializare.

Мав за честь вітати на Батьківщині нашого без перебільшення легендарного військового. Роман брав участь в обороні...

Posted by Ігор Табурець on Tuesday, 29 March 2022

Pe 24 februarie, mai multe surse, inclusiv guvernamentale, au transmis că treisprezece poliţişti de frontieră au murit apărând Insula Şerpilor, din Marea Neagră, iar teritoriul, cel mai sudic punct al Ucrainei, ar fi fost capturat de forţele ruseşti.

Poliţiştii aflaţi la post au refuzat să se predea şi au înjurat nava rusă care i-a somat, potrivit unei înregistrări audio.

„Suntem o navă de război rusă. Vă sugerez să depuneţi armele şi să capitulaţi, ca să nu curgă sângele unor victime inutile. Altfel veţi fi bombardaţi”, au anunţat invadatorii la megafon.

„Navă rusă, du-te naibii”, i-a răspus polițistul ucrainean de frontieră de pe Insula Șerpilor. 

Drept răspuns, Insula Șerpilor a fost luată cu asalt. Inițial, s-a raportat că toți cei 13 militari ucraineni de pe insulă au fost uciși, iar președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky le-a acordat post mortem titlul de Eroi ai Ucrainei. Ulterior, s-a aflat că toți sunt în viață, dar că au fost luați în captivitate. 

Eforturile Ucrainei de a submina legitimitatea invaziei Rusiei prin mijloace non-militare au fost apreciate de întreaga lume.

Insula Şerpilor se află în Marea Neagră la 45 de kilometri de țărmurile României și Ucrainei. Aceasta este recunoscută pentru faptul că a fost în ultimii ani un teritoriu disputat de către România și Ucraina.
 

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close