Antena 3 CNN Externe Un român a fost împușcat și ucis de polițiștii din Viena, după ce i-a atacat cu un topor

Un român a fost împușcat și ucis de polițiștii din Viena, după ce i-a atacat cu un topor

Tânărul doar ce își omorâse iubita

BeFunky-collage (22)
de Andreea Ştefan    |    13 Iun 2024   •   12:22

Un român în vârstă de 26 a fost împușcat și ucis de polițiștii austrieci, în Floridsdorf - Viena, după ce i-a atacat cu un topor. Bărbatul și-a ucis iubita în vârstă de 22 de ani cu puțin timp înainte.

Miercuri seară, a avut loc o operațiune de amploare în Floridsdorf. Peste 100 de polițiști și echipa de salvare au ajuns la fața locului, potrivit Der Standard.

În jurul orei 21.00, poliția a sosit pe Schwaigergasse, în Viena-Floridsdorf, alertată de doi colegi de serviciu ai unei femei chiliene în vârstă de 22 de ani. Potrivit poliției, aceasta le ceruse ajutorul celor doi prin SMS: îi era frică de colegul ei de cameră, românul de 26 de ani.

Într-o convorbire video, unul dintre colegi îl văzuse pe bărbat atacând-o. El s-a deplasat apoi la adresa femeii alături de o cunoștință, în timp ce un alt coleg de serviciu a sunat la numărul de urgență al poliției.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

La fața locului, au văzut aceeași scenă ca și poliția, care a și sosit la fața locului: un bărbat la bustul gol, care lovea cu un topor. Printre altele, a spart un geam al unui apartament de la parter. Românul era plin de sânge și îi amenința pe oamenii care îi ieșeau în cale.

Motivul operațiunii a părut inițial complet inofensiv pentru polițiști, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al poliției, Markus Dittrich. Cu toate acestea, când bărbatul i-a văzut pe ofițerii de poliție, a alergat spre ei și i-a lovit cu toporul. Cu o singură lovitură puternică, el a lovit mașina de poliție, care a fost grav avariată.

"S-a transformat rapid într-o situație periculoasă", a explicat Dittrich.

Un ofițer de poliție a l-a împuscat mortal apoi pe românul agresiv. Un polițist a suferit, de asemenea, răni ușoare în urma unei căzături în timpul incidentului, potrivit serviciului de salvare din Viena.

Ofițerii au găsit-o pe femeia de 22 de ani, de origine chiliană, în apartamentul din apropiere, cu răni grave la cap. Ea era deja moartă în acel moment. Potrivit stadiului actual al anchetei, se presupune că bărbatul a ucis-o cu un topor. 

Despre român se știa că suferea de psihoză. Avusese loc deja o intervenție anterioară împotriva lui și poliția îl luase în evidență.

×
Subiecte în articol: Viena roman impuscat
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close