Român inculpat în SUA pentru fraude electronice şi răspândire de viruşi informatici

de A.M.P    |    23 Ian 2013   •   19:30
Român inculpat în SUA pentru fraude electronice şi răspândire de viruşi informatici Foto: smartplanet.com
Un cetăţean român a fost pus sub acuzare în Statele Unite pentru răspândire de viruşi informatici, inclusiv în reţeaua NASA, şi facilitarea fraudelor electronice, anunţă Departamentul american al Justiţiei într-un comunicat oficial, citat de Mediafax.
   
Mihai Ionuţ Păunescu, din Bucureşti, este acuzat că a accesat calculatoare din România, Statele Unite şi alte ţări pentru a transmite viruşi informatici capabili să depisteze adresele IP şi să faciliteze astfel o serie de fraude electronice comise cu ajutorul unor complici.
   
Conform procurorilor americani, Păunescu a răspândit viruşi software precum "banking Trojan", "Gozi", "Zeus Trojan" şi "SpyEye Trojan", care permit accesarea conturilor bancare electronice şi sustragerea informaţiilor clienţilor băncilor. 
   
Paunescu, alias "Virus", este acuzat că a preluat controlul asupra unor servere şi adrese IP pe care le-a pus la dispoziţia unor infractori care acţionau pe Internet.
   
Începând din 2011 până în noiembrie 2012, Mihai Ionuţ Păunescu a conspirat pentru accesarea în mod neautorizat a unor calculatoare protejate, în scopul obţinerii de avantaje financiare, afirmă procurorii.
   
În plus, românul ar fi accesat 19 computere ale Agenţiei spaţiale americane (NASA), provocând daune de 19.000 de dolari.
   
Valoarea totală a daunelor provocate prin fraudele comise de hackerul român şi de complicii acestuia se ridică la câteva sute de mii de dolari

Parteneri
x close