Antena 3 CNN Externe Român plătit cu 50 de euro pentru patru luni de tăiat lemne în Italia. Acum trăiește într-o casă părăsită | "Am luat puținul care mi s-a dat și am plecat"

Român plătit cu 50 de euro pentru patru luni de tăiat lemne în Italia. Acum trăiește într-o casă părăsită | "Am luat puținul care mi s-a dat și am plecat"

Un român în vârstă de 45 de ani, care trăiește într-o clădire abandonată de la marginea orașului Cosenza, regiunea Calabria, acuză că a muncit patru luni la pădure și a fost plătit cu 50 de euro și o reîncărcare telefonică.

Român plătit cu 50 de euro pentru patru luni de tăiat lemne în Italia. Acum trăiește într-o casă părăsită | "Am luat puținul care mi s-a dat și am plecat"
Sursa foto: cosenza.gazzettadelsud.it
de Silvia Preda    |    30 Ian 2023   •   18:20

"După patru luni de muncă grea, la tăiat, încărcat și transportat lemne, mi-au dat 50 de euro și o reîncărcare pe telefon. Să protestez? Și cu ce forță? Am luat puținul care mi s-a dat și am plecat", a spus muncitorul român, transmite cosenza.gazzettadelsud.it.

Bărbatul spune că a lucrat în pădurile din sudul Calabriei și a fost exploatat.

Sunt mulţi afacerişti italieni care profită de sărăcia acestor persoane.

Citeşte şi: Un adolescent român a fost împins sub tren de mai mulţi italieni. Totul a pornit de la un mesaj dat unei fete 

Muncitorul român stă împreună cu un alt român într-o clădire abandonată de la periferia orașului.

"Acum mă sfătuiesc să mă mut la Sila, dar cum ajung acolo și unde dorm… Până o să-mi găsesc un loc de muncă stau aici", a mai spus românul.

"Sunt bunic, în România am doi nepoți frumoși și dacă rămân aici o fac pentru ei", a mărturisit el voluntarilor de la Caritas care cel puțin de două ori pe săptămână le fac o vizită lui și celorlalți ca el.

×
Subiecte în articol: roman padure Cosenza Italia
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close