Antena 3 CNN Externe Un român a fost prins cu sarmale congelate în bagaj, în aeroport. Voia să le ducă la fiica lui în Canada: "Avem o tradiție de Crăciun"

Un român a fost prins cu sarmale congelate în bagaj, în aeroport. Voia să le ducă la fiica lui în Canada: "Avem o tradiție de Crăciun"

Pe o platformă de socializare, o tânără din Canada a împărtășit povestea despre cum tatăl ei a încercat să transporte sarmale congelate, ascunse în geanta de mână, la bordul unui avion.

Un român a fost prins cu sarmale congelate în bagaj, în aeroport. Voia să le ducă la fiica lui în Canada: "Avem o tradiție de Crăciun"
Sursa foto: TikTok I charlottedobreofficial
de Ştefan Petrică    |    22 Dec 2023   •   20:19

Tânăra din Canada, având tatăl de origine română și mama de origine italiană, a împărtășit pe un site de socializare, povestea despre cum tatăl ei a încercat să transporte sarmale congelate, ascunse în geanta de mână, la bordul unui avion.

"Oamenii cu părinți emigranți, care este cel mai nebunesc, cel mai neobișnuit lucru pe care l-au făcut vreodată și care are sens doar pentru că sunt emigranți? Eu voi povesti prima.

Tatăl meu este român, dureros de român, aș putea spune. Și acesta este primul an în care familia mea chiar vine să mă viziteze în Toronto", a mărturisit tânăra pe TikTok.

Videoclipul postat de tânăra din Canada pe TikTok a devenit viral, strângând aproape 150.000 de vizualizări la doar o zi de la publicare.

Citește și: De la tradițional la gourmet: Brânzeturile rafinate, tot mai căutate în România | Noua atracție a meselor festive

"Avem o tradiție de Crăciun, în loc să mâncăm curcan în ziua de Crăciun, mama face lasagna pentru că este italiancă, iar tatăl meu face sarmale, care sunt un fel de mâncare foarte românească, est-europeană.

Tatăl meu este foarte pretențios cu sarmalele. Bine? Trebuie să fie făcute cu un anumit tip de varză. Altfel nu au același gust.

Așa că, știind acest lucru, a decis că cea mai bună soluție era să facă sarmalele în varză la el acasă, în Calgary, Italia, să le congeleze, să le treacă de securitatea aeroportului, congelate în geanta de voiaj și să le aducă la mine acasă, în Toronto, doar ca să putem mânca sarmale", a mai povestit ea internauților.

Clipul video a stârnit un val de reacții pozitive, adunând peste 12.000 de aprecieri și sute de comentarii, mai ales din partea românilor care au apreciat gestul amuzant și emoționant al tatălui de a menține tradiția culinară în pofida distanței.

"Trăiască sarmalele!”, "Sarmale internaționale”, "Eu am dus în Germania legume în saramură pentru ciorbe și supe, pentru o prietenă. M-au întrebat în aeroport dacă am droguri... Am răspuns că doar legume” – au fost doar câteva dintre comentariile românilor.

@charlottedobreofficial I feel bad for the people on their flight ? #romaniancontraband #immigrantparents #christmastiktok ♬ original sound - Charlotte Dobre

×
Subiecte în articol: sarmale aeroport
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close