Antena 3 CNN Externe Autoritățile din Belarus l-au grațiat pe Roman Protasevici, disidentul arestat după deturnarea unui avion

Autoritățile din Belarus l-au grațiat pe Roman Protasevici, disidentul arestat după deturnarea unui avion

Roman Protasevici, disidentul arestat după ce avionul în care se afla a fost forțat să aterizeze în capitala Minsk, a fost grațiat de autoritățile din Belarus, a anunțat presa locală citată de BBC.

Autoritățile din Belarus l-au grațiat pe Roman Protasevici, disidentul arestat după deturnarea unui avion
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    22 Mai 2023   •   15:51

Roman Protasevici a fost recent condamnat la opt ani de închisoare fiind găsit vinovat de organizarea de revolte, solicitarea de sancțiuni împotriva Belarusului, crearea sau conducerea unui grup extremist și realizarea de conspirații pentru preluarea puterii.

Autoritățile din Belarus nu au oferit detalii despre decizia privind grațierea.

Roman Protasevici a fost arestat împreună cu iubita sa în mai 2021, după ce zborul său din Grecia spre Lituania a fost deviat brusc spre Minsk de către controlul traficului aerian din Belarus. Cei de la controlul traficului au susținut că a existat o amenințare cu bombă.

După aterizare, Protasevici a fost scos din avion și arestat. Amenințarea cu bomba nu s-a confirmat, au anunțat cei din Belarus, notează Mediafax.

Arestările au stârnit un scandal internațional și au dus la impunerea de către UE a unor sancțiuni împotriva președintelui țării Alexander Lukașenko.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close