Antena 3 CNN Externe Un român din Spania cu ambele brațe amputate a obținut permisul de conducere. A depus eforturi 10 ani pentru visul său

Un român din Spania cu ambele brațe amputate a obținut permisul de conducere. A depus eforturi 10 ani pentru visul său

Un român de 33 de ani care locuiește în Spania și-a îndeplinit visul de a obține permisul de conducere, deși are ambele brațe amputate.

Un român din Spania cu ambele brațe amputate a obținut permisul de conducere. A depus eforturi 10 ani pentru visul său
Sursa foto: deia.eus
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Mai 2022   •   15:48

Dani și-a pierdut brațele la 11 ani, după ce s-a electrocutat în timp ce lucra pentru un bărbat, într-un sat din România. Acesta a refuzat să-l ducă la spital și l-a abandonat într-un șanț. Când l-au găsit niște trecători, cangrena îi deteriorase brațele, astfel că singura soluție rămasă a fost amputarea lor.

Pe lângă această tragedie care i-a marcat viața, Dani nu știe nimic despre părinții lui și nu a putut să urmeze nici școala.

În schimb, a învățat să conducă tractoare în timp ce lucra cu prietenii săi. Cu unul dintre ei a plecat la Madrid, când a împlinit 18 ani.

Românul a intrat în posesia  permisului de conducere la Școala de Șoferi Irrintzi din localitatea spaniolă Basauri pe 20 mai, după un examen de puțin peste jumătate de oră. Irrintzi este singura școală de șoferi autorizată în comunitate pentru a instrui persoanele cu dizabilități fizice severe, potrivit jurnaliștilor de la deia, care au realizat un reportaj despre povestea românului.

Dani a reușit să își îndeplinească visul după ce l-a întâlnit pe Jose Mari Andrés, directorul școlii de șoferi, care în 2008 a obligat Direcția Generală de Trafic să modifice regulamentul pentru a-i învăța pe cei cu dizabilități fizice severe să conducă.

După 50 de cursuri de condus și 7.000 de euro pe care i-a strâns cu greu, Dani a obținut calificativul ”L”, care îl creditează ca șofer pe drumurile Spaniei.

 

×
Subiecte în articol: roman Spania permis de conducere
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close