Antena 3 CNN Externe Un escroc român a lăsat o pensionară din Italia fără economiile de o viaţă. Metoda folosită de infractor

Un escroc român a lăsat o pensionară din Italia fără economiile de o viaţă. Metoda folosită de infractor

Un român din Torino s-a specializat în escrocarea bătrânilor localnici iar ultima "lovitură" părea că i-a adus potul cel mare.

Un escroc român a lăsat o pensionară din Italia fără economiile de o viaţă. Metoda folosită de infractor
de Georgiana Adam    |    23 Dec 2020   •   17:40

El a determinat o femeie de 79 de ani să-i dea aproximativ 100.000 de euro în câteva luni. 

Escrocul își alegea cu grijă victimele. Persoanele vizate aveau întotdeauna acelaşi profil: vârstnici, fragili din punct de vedere emoțional, dar înstăriţi.

Tupeu de escroc: a invocat nevoia de bani, în urma unor decese repetate în familie

Femeia de 79 de ani a fost abordată de român în cartierul Mirafiori, unde locuiau amândoi.

El i-a câştigat acesteia încrederea invitând-o acasă şi povestindu-i despre familia sa. A mers până într-acolo încât a prezentat-o pe bătrână logodnicei sale.

Apoi au început să "apară" dificultățile financiare inventate de român: invocând o serie de decese în familie şi cheltuielile asociate acestor evenimente, escrocul a mințit-o pe bătrână că nu mai are bani de chirie, iar femeia l-a ajutat imediat.

De la exploatare sentimentală, la bătăi şi şantaj

Având încredere în român şi fiind emoționată de evenimentele familiale triste inventate de acesta, ea l-a ajutat cu sume tot mai mari. Când, însă, au început să apară îndoielile, escrocul a recurs la insulte și jigniri, amenințând-o că o lovește dacă nu-i mai dă bani. De la cuvinte a trecut apoi la fapte: au început bătăile și, în cele din urmă, şantajul: escrocul a ameninţat-o că, dacă nu-i mai dă bani, le va face rău nepoților săi.

Întrucât rămăsese fără economiile de o viaţă - aproximativ 100.000 de euro - victima românului s-a văzut nevoită să ceară bani de la fiicele sale pentru a-și putea cumpăra mâncare. Acestea, suspicioase, au verificat contul mamei lor şi au descoperit escrocheria.

A fost sesizată poliția iar escrocul a fost deferit justiţiei. A urmat un proces la finele căruia bărbatul a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoarea de trei ani și două luni. Românul a avut însă grijă să dispară înainte de pronunţare.

Prins de poliţie în ajun de Sărbători

Norocul i-a surâs escrocului până marţi: o patrulă a secției de poliție Mirafiori, care îl căuta de zile întregi, s-a deplasat în zona pe care condamnatul obișnuia să o frecventeze în trecut.

Polițiștii au primit informații de la vecini că bărbatul este în oraș pentru a se întâlni cu rudele în vederea sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou.

Polițiștii l-au într-un apartament de la etajul șapte al Corso Orbassano. El a fost încătuşat şi dus la penitenciar, după cum relatează stiridiaspora.ro.

×
Subiecte în articol: escroc român Torino
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close