Antena 3 CNN Externe Un român a fost prins în Ungaria când transporta o mașină în remorca unui autovehicul aflat pe o platformă. Imaginile au devenit virale

Un român a fost prins în Ungaria când transporta o mașină în remorca unui autovehicul aflat pe o platformă. Imaginile au devenit virale

Un român a primit o amendă usturătoare în Ungaria, după ce a fost prins în timp ce transporta o mașină urcată în remorca unei dubițe, care, la rândul ei, era transportată pe o platformă rutieră.

Un român a fost prins în Ungaria când transporta o mașină în remorca unui autovehicul aflat pe o platformă. Imaginile au devenit virale
Sursa foto: Facebook I Nemzeti Adó- és Vámhivatal
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Ian 2024   •   18:10

Mașina pe care o conducea bărbatul, înregistrată în România, tracta o remorcă pe care se afla o dubiță, iar în remorca acesteia se găsea un alt autoturism.

Această scenă periculoasă a devenit virală pe rețelele sociale.

În GALERIA FOTO de mai jos puteți urmări mai multe imagini cu mașina transportată în remorca unui autovehicul aflat pe o platformă:

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Inspectorii autorității vamale din Ungaria au aplicat o amendă usturătoare de 4.000 de euro șoferului și proprietarului mașinii în cauză, calificând transportul drept "periculos".

Citește și: Un român stabilit în Belgia face "vile pentru animale". Au chiar şi parcuri de joacă | "Se pot distra cu adevărat"

Verificările efectuate pe drumurile publice din Bács-Kiskun au relevat că vehiculul circula cu o suprasarcină de peste două tone și, în plus, nu era echipat cu un tahograf, contrar cerințelor reglementărilor din Ungaria.

De la 1 septembrie 2023, autoritățile maghiare pot impune amenzi de peste 1,5 milioane de forinți (aproximativ 3.900 de euro) pentru vehiculele care depășesc limitele de greutate sau gabarit.

Inspectorii maghiari au subliniat că astfel de vehicule pot prezenta un comportament imprevizibil în cazul unor schimbări bruște de direcție, punând în pericol nu doar conducătorul auto, ci și ceilalți participanți la trafic.

Șoferul, cu înregistrarea în România, este acum obligat să plătească o amendă de 650.000 de forinți (aproximativ 1.600 de euro) pentru suprasarcină, în timp ce proprietarul vehiculului va fi sancționat cu 1.040.000 de forinți (aproximativ 2.600 de euro) pentru absența tahografului.

×
Subiecte în articol: roman transport auto Ungaria platformã
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close