Antena 3 CNN Externe Românca aflată printre victimele atacului din Oslo şi-a sunat părinţii în timpul atentatului: Aici se împuşcă. Se trage în noi

Românca aflată printre victimele atacului din Oslo şi-a sunat părinţii în timpul atentatului: Aici se împuşcă. Se trage în noi

Românca aflată printre victimele atacului din Oslo şi-a sunat părinţii în timpul atentatului: Aici se împuşcă. Se trage în noi
Sursa foto: Foto: elinenr.blogg.no
26 Iul 2011   •   20:08
În masacrul norvegian din Insula Utoya se pare că a curs şi sânge românesc. Fiica de 15 ani a unei românce din Codlea se află pe lista persoanelor date dispărute de autorităţile norvegiene. Karin Elena Horst şi-a sunat părinţii în timp ce teroristul Breivik începea vânătoarea de oameni în tabăra de tineret. De atunci, nu se mai ştie nimic de ea.

De vineri, românca din Codlea este în stare de şoc, spun apropiaţii. Karin a sunat-o în timpul atacului. A apucat să-i spună că în jurul ei sunt ucişi oameni. "Aici se împuşcă, aici se trage în noi". Au fost ultimele cuvinte ascultate de mama fetei.

Pentru Karin, tabăra de pe insula Utoya era debutul de activist politic. Pe 17 iulie, scria pe blogul ei: "Mâine voi pleca la Oslo. Vom fi pe o insulă timp de o săptămână şi vom dormi în corturi." Nu a fost aşa însă.

Karin s-a născut în Norvegia. Are însă în suflet şi România, ţara mamei ei. Prietenii din Codlea au aflat de pe internet că ea ar putea fi una dintre victimele masacrului.

Joi la Oslo, prietenii norvegieni ai lui Karin se întâlnesc să să roage împreună pentru ea. Acelaşi lucru vor să-l facă şi prietenii din Codlea, deşi familia a cerut discreţie.
 


 

×
Subiecte în articol: oslo atentat parinti
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close