Antena 3 CNN Externe O tânără româncă a obținut peste 100.000 de franci de la un bătrân din Elveția | Se folosea de povești emoționante

O tânără româncă a obținut peste 100.000 de franci de la un bătrân din Elveția | Se folosea de povești emoționante

O tânără româncă de 24 de ani a ademenit în mrejele ei un pensionar din Elveția. Poveștile triste ale fetei despre operații pentru mama ei bolnavă de cancer l-au înduplecat pe bătrân.

O tânără româncă a obținut peste 100.000 de franci de la un bătrân din Elveția | Se folosea de povești emoționante
Sursa foto: GettyImages
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Noi 2023   •   19:09

Conform rechizitoriului, tânăra a contactat un pensionar, în vârstă de 70 de ani, în ianuarie 2021, ademenindu-l cu o poveste falsă dar emoționantă. Într-un interval de o lună, ea i-a sustras bătrânului peste 106.000 de franci. În plus, femeia a comis și alte infracțiuni, inclusiv o fraudă cu ajutoare sociale în valoare de 51.000 de franci elvețieni, conform autorităților.

Înalta Curte a Elveției a emis o hotărâre în cazul unei femei românce de 24 de ani, mamă a trei copii, condamnată pentru fraudă și abuz de ajutoare sociale în Elveția. Înalta Curte a condamnat-o pe femeie la o pedeapsă privativă de libertate condiționată de 18 luni și a dispus ca aceasta să fie expulzată timp de cinci ani.

Inculpata și-a petrecut cea mai mare parte a timpului în Franța cu tatăl copiilor și a beneficiat totuși de ajutor social în Zurich. Acest lucru constituia în mod clar o fraudă cu ajutoare sociale, ceea ce ar fi dus la expulzarea din țară.

Citește și: Doi români au furat 100.000 de euro de la un pensionar spaniol | S-au lăudat pe Facebook cu averea lor pentru a stârni invidia rudelor din țară

"Ați trăit întotdeauna din ajutorul social și ați fraudat serviciile sociale pe o perioadă de doi ani", a declarat judecătorul, conform 20min.ch.

Românca a declarat că a recurs la acest gest fiind forțată, atât de actualul iubit, cât și de bărbatul cu care are trei copii. 

×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close