Antena 3 CNN Externe Româncă decorată de regele Spaniei cu Ordinul de Merit Civil: ”Nici în cele mai frumoase visuri nu credeam că voi trăi asta”

Româncă decorată de regele Spaniei cu Ordinul de Merit Civil: ”Nici în cele mai frumoase visuri nu credeam că voi trăi asta”

Mihaela Alice Cozma, o româncă șofer de ambulanță în orașul Almedranlejo, din spaniolă Extremadura, a fost decorată de regele Felipe VI al Spaniei cu Ordinul de Merit Civil.

Româncă decorată de regele Spaniei cu Ordinul de Merit Civil: ”Nici în cele mai frumoase visuri nu credeam că voi trăi asta”
Sursa foto: Facebook/ Cruz Roja Extremadura
de Andreea Ştefan    |    19 Iun 2021   •   13:21

Un număr de 24 de „cetățeni exemplari” - 16 femei și 8 bărbați - au fost decorați de regele Spaniei cu Ordinul de Merit Civil, printre care s-a numărat și Mihaela, o româncă șofer pe ambulanță.

”Nici în cele mai frumoase visuri nu credeam că voi trăi asta!”, a spus Mihaela Cozma.

”O zi pentru recunoaștere și recunoștință față de oamenii care, cu munca lor zilnică, efortul și dăruirea lor, aproape întotdeauna în tăcere, servesc în mod exemplar societatea din care fac parte”, a spus regele Felipe VI la începutul ceremoniei.

Ceremonia a fost organizată cu ocazia celei de-a șaptea aniversări a urcării sale pe tronul Spaniei, informează Canal Extremadura.

La evenimentul de la Palatul Regal din Madrid au fost prezente și regina Letizia, dar și prințesele Leonor și Sofia.

Mihaela Alice Cozma trăiește de 14 ani în Spania

În copilărie, Mihaela a rămas fără mamă, iar îainte să împlinească vârsta de 19 ani, ea a plecat în Spania.

Cu mult efort, ea a reușit să aibă propriul bar, timp de 8 ani. În această perioadă, Mihaela a învățat și a obținut permisul pentru toate categoriile.

A aflat despre activitatea de voluntariat în Crucea Roșie spaniolă și s-a înscris la cursurile de transport medical auxiliar.

A fost voluntar pentru Crucea Roșie, apoi, timp de 3 ani, a fost șefa Departamentului de Ajutor și Urgențe al Adunării Regionale Tierra de Barros.

În timpul pandemiei, Mihaela a continuat ca șofer voluntar pe ambulanță.

”Cel mai rău lucru a fost să văd oamenii plângând pe stradă”, a spus Mihaela.

 

×
Subiecte în articol: regele spaniei romanca decorata
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close