Antena 3 CNN Externe Românca Luminiţa Solcan, care a ucis un cleric în Franţa, a fost înjunghiată

Românca Luminiţa Solcan, care a ucis un cleric în Franţa, a fost înjunghiată

Românca Luminiţa Solcan, care a ucis un cleric în Franţa, a fost înjunghiată
Sursa foto: Foto: lyfeandlyrics.wordpress.com
31 Mar 2011   •   14:10
Românca Luminiţa Solcan, cea care a ucis în 2005, în Franţa, un cleric respectat în toată lumea, a fost înjunghiată de o pacientă din centrul de reabilitare psihică în care era şi ea internată. Ea este în prezent în spital, în stare gravă. Anchetatorii nu cred că atacul are vreo legătură cu crima de acum şase ani.

Lumini
ţa Solcan, în vârstă de 41 de ani, a şocat întreaga lume în august 2005, când l-a ucis pe fratele Roger, fondatorul comunităţii ecumenice din Taizé. În timpul unei rugăciuni colective, românca s-a desprins pe neaşteptate dintre miile de pelerini şi l-a înjunghiat mortal pe venerabilul cleric. Ea a declarat, apoi, că dorea, de fapt, să-l avertizeze pe fratele Roger asupra unui „complot al călugărilor francmasoni".

Declarată instabilă psihic, Luminiţa Solcan nu a fost judecată, ci internată în centrul specializat Chartreuse din Dijon. Aici a primit la rândul său, marţi seara, 17 lovituri de cuţit din partea unei femei care tocmai fusese cazată în aceeaşi cameră cu ea.

Agresoarea, în vârstă de 36 de ani, se prezentase de bună voie la centru, pentru a fi internată. Potrivit regulamentului, în asemenea situaţii pacienţii nu sunt percheziţionaţi, astfel că nimeni nu şi-a dat seama că femeia avea la ea un cuţit.

Medicii cred că ea nu ştia nimic despre Luminiţa Solcan şi a atacat-o, pur şi simplu, într-un acces de nebunie, poate la fel cum acţionase şi românca acum şase ani. O altă locatară a centrului a fost şi ea uşor rănită.

Luminiţa Solcan este acum internată, în stare gravă, într-un alt spital din Dijon. Înaintea atacului, ea se comporta bine şi fusese chiar autorizată să facă plimbări, sub pază, prin oraş. Avocaţii săi solicitaseră repatrierea ei în România, cererea fiind în curs de examinare.

 
 


×
Subiecte în articol: romanca Franta
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close